Brabant-Zuidoost
Word vrijwilliger Doneer

Goed voorbereid kalenders 2023

Geplaatst op 12 december 2022

We willen graag ouderen in Brabant-Zuidoost ondersteunen in het Goed voorbereid zijn op noodsituaties. Daarom hebben we Goed voorbereid kalenders voor 2023 uitgedeeld. Zo zorgen we met en voor elkaar voor ieders veiligheid!

Een Goed voorbereid kalender vol met tips

De afgelopen tijd was er in de media extra aandacht voor de aanschaf van noodpakketten. Bij het Rode Kruis vinden we het superbelangrijk dat mensen weten wat ze nodig hebben en wat ze moeten doen bij nood. De Goed voorbereid kalenders voor 2023 helpen daarbij. Op de kalender staat elke week een nieuwe tip om je voor te bereiden op nood. Natuurlijk zijn er tips die de meeste mensen al kennen, maar lang niet iedereen heeft bijvoorbeeld een radio op batterijen in huis. Toch kan dit in een noodsituatie ontzettend handig zijn. De kalender helpt je om stil te staan bij die kleine dingen die je kunt doen om in te spelen op noodsituaties. Hierdoor kan daadwerkelijke nood voorkomen worden. Superhandig dus!

Uitdelen van de Goed voorbereid kalenders

We zijn langs geweest bij Zuidzorg, Valkenhof Valkenswaard, wijkcommissie Geenhoven te Valkenswaard en wijkraad Helmond Noord, om de kalenders uit te delen. Daar werden ze tot onze vreugde dankbaar ontvangen. Ook voorzien we natuurlijk alle deelnemers en vrijwilligers van onze Contactcirkels van de Goed voorbereid kalenders. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Wil je meer weten over al onze activiteiten omtrent Goed voorbereid? Lees hier dan verder!

Meest recente berichten