Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Diensten draaien bij daklozenopvang de Kostersgang: een aanrader!

Geplaatst op 09 april 2021

Met een EHBO-diploma op zak daklozen opvangen bij het Leger des Heils in de Kostersgang. Een praatje met ze maken of de medewerkers van de Kostersgang helpen met eten bereiden. In coronatijd kan dat allemaal. Rode Kruiser Kelvin, in het pre-coronatijdperk evenementenhulpverlener, las de oproep in een nieuwsbrief en meldde zich spontaan. Daar heeft-ie geen spijt van. “Het is erg interessant om in aanraking te komen met mensen met een heel andere levensstijl. Als je tijd hebt en interesse in mensen is dit werk echt een aanrader.”

Open minded zijn

Kelvin is al een tijdje evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis, maar kwam nog niet eerder in aanraking met daklozen. Hij vertelt: “De meeste bezoekers waren vriendelijk en er werden aardig wat grapjes gemaakt. Ik vond het interessant om te zien wat voor type mensen dak- en thuislozen zijn. Als je als vrijwilliger open minded bent en niet te snel oordeelt dan kun je ze het beste helpen.”

Een woordje Engels spreken

Sommige bezoekers komen uit het buitenland en spreken nauwelijks Nederlands, dan is het volgens Kelvin handig als je ook een woordje Engels spreekt. “Tijdens het werk bij de Kostersgang kom je in aanraking met mensen met een andere levensstijl. Het is leerzaam om daarmee te werken. Dus als je de tijd hebt en interesse in mensen, dan is het vrijwilligerswerk bij de Kostersgang zeker een aanrader.” 

Ook meehelpen?

Het Rode Kruis in Groningen springt tijdens de coronacrisis in waar het kan. Bij de Kostersgang, maar bijvoorbeeld ook als EHBO-er bij de coronateststraat in MartiniPlaza en bij ouderenzorgorganisatie ZINN. Wil jij ook graag een steentje bijdragen als vrijwilliger? Neem contact op met het Rode Kruis in Groningen. De helpdeskmedewerker kan je vertellen waar er hulp nodig is en hoe je vrijwilliger kunt worden. Telefoon: 050-5751999.

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de Spotlights: Angelina Boon

27 januari 2024

Angelina Boon (56) uit Nieuwe Pekela is een bekend gezicht bij het Rode Kruis in Groningen. Ze is al vijf jaar enthousiast EHBO’er en verleent eerste hulp bij talloze evenementen. Ze vertelt: “Als kind haalde ik al boodschappen voor mensen en hielp ik met huishoudelijke klusjes.”

Lees meer

Maatschappelijke hulp bieden bij Dignis

11 oktober 2023

Vrijwilliger Ria Struijk bood tijdens een van haar diensten maatschappelijke hulp bij Dignis, een verpleeghuis voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Meelevend en voldaan vertelt ze erover.

Lees meer

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg. In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen.

Lees meer