Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Diensten draaien bij daklozenopvang de Kostersgang: een aanrader!

Geplaatst op 9 april 2021

Met een EHBO-diploma op zak daklozen opvangen bij het Leger des Heils in de Kostersgang. Een praatje met ze maken of de medewerkers van de Kostersgang helpen met eten bereiden. In coronatijd kan dat allemaal. Rode Kruiser Kelvin, in het pre-coronatijdperk evenementenhulpverlener, las de oproep in een nieuwsbrief en meldde zich spontaan. Daar heeft-ie geen spijt van. “Het is erg interessant om in aanraking te komen met mensen met een heel andere levensstijl. Als je tijd hebt en interesse in mensen is dit werk echt een aanrader.”

Open minded zijn

Kelvin is al een tijdje evenementenhulpverlener bij het Rode Kruis, maar kwam nog niet eerder in aanraking met daklozen. Hij vertelt: “De meeste bezoekers waren vriendelijk en er werden aardig wat grapjes gemaakt. Ik vond het interessant om te zien wat voor type mensen dak- en thuislozen zijn. Als je als vrijwilliger open minded bent en niet te snel oordeelt dan kun je ze het beste helpen.”

Een woordje Engels spreken

Sommige bezoekers komen uit het buitenland en spreken nauwelijks Nederlands, dan is het volgens Kelvin handig als je ook een woordje Engels spreekt. “Tijdens het werk bij de Kostersgang kom je in aanraking met mensen met een andere levensstijl. Het is leerzaam om daarmee te werken. Dus als je de tijd hebt en interesse in mensen, dan is het vrijwilligerswerk bij de Kostersgang zeker een aanrader.” 

Ook meehelpen?

Het Rode Kruis in Groningen springt tijdens de coronacrisis in waar het kan. Bij de Kostersgang, maar bijvoorbeeld ook als EHBO-er bij de coronateststraat in MartiniPlaza en bij ouderenzorgorganisatie ZINN. Wil jij ook graag een steentje bijdragen als vrijwilliger? Neem contact op met het Rode Kruis in Groningen. De helpdeskmedewerker kan je vertellen waar er hulp nodig is en hoe je vrijwilliger kunt worden. Telefoon: 050-5751999.

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de spotlights: Thom Heemstra 

25 juni 2022

Iedere dag is anders bij het Rode Kruis. Als iemand dat weet, is het Thom Heemstra (26). Het werk is altijd afwisselend. “Het ene moment koop je een schap met water leeg bij de Jumbo in Ter Apel en het volgende moment help je iemand met een open botbreuk.”

Lees meer