Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Interview met vrijwilliger René van Geijn

Geplaatst op 18 mei 2021

René van Geijn is inmiddels een jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Wat hij het leukste vindt om te doen in deze tijd? Mensen helpen door middel van het begeleid vervoer. Hij rijdt ouderen en kwetsbare mensen van A naar B. Wij spraken René hierover en vroegen naar zijn ervaringen.

Hoe het allemaal begon

“Ik ben nu ongeveer 11 maanden werkzaam bij het Rode Kruis. Omdat mijn dochter bij het Rode Kruis werkt is het allemaal een beetje vanzelf gegaan. Het werk dat ik normaal doe ligt door corona stil, hierdoor had ik tijd over en ben ik begonnen met de opleiding voor bron- en contactonderzoek bij de GGD. Mijn dochter vertelde dat ze ook chauffeurs zochten. Ik heb vroeger op busjes gereden dus ik dacht: dat kan ik ook doen. Zo ben ik bij het begeleid vervoer terecht gekomen.”

Dankbare mensen

Mensen helpen is dankbaar werk, wat is het allerleukste wat je hebt meegemaakt tijdens een dienst?

“Wij hadden een vrouw uit Roden naar de vaccinatiestraat in Zuidhorn gebracht, deze mevrouw was slechthorend. Daarom had ik in plaats van een mondkapje een face shield opgedaan zodat ze kon liplezen. Tijdens de rit was er weinig communicatie, maar eenmaal aangekomen bij de vaccinatiestraat nam ik haar bij de arm, dat vond ze prachtig. Later ben ik gebeld door de mantelzorger van deze mevrouw. Ze vertelde dat haar moeder zo enthousiast was over de begeleiding dat ze niet kon stoppen erover te praten. Dat vond ik zelf heel leuk om te horen.”

De ultieme tip

Waarom raad jij andere vrijwilligers aan om te helpen met het begeleid vervoer?

“Ik vind het contact met de mensen erg leuk, daarom zou ik anderen zeker aanraden om ook een keer mee te gaan. En om te zien dat de mensen zo dankbaar zijn, geeft je een goed gevoel.”

En heb je dan misschien ook een ultieme tip voor die vrijwilligers?

“Het is niet echt een tip, maar je kan zelf je beschikbaarheid opgeven. Je zit er niet een hele week aan vast. Dus als je een keer tijd hebt, geef je op! Het duurt maar een paar uurtjes en je maakt een ander er heel erg blij mee.”

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de spotlights: Thom Heemstra 

25 juni 2022

Iedere dag is anders bij het Rode Kruis. Als iemand dat weet, is het Thom Heemstra (26). Het werk is altijd afwisselend. “Het ene moment koop je een schap met water leeg bij de Jumbo in Ter Apel en het volgende moment help je iemand met een open botbreuk.”

Lees meer