Groningen
Word vrijwilliger Doneer

Interview met vrijwilliger René van Geijn

Geplaatst op 18 mei 2021

René van Geijn is inmiddels een jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis. Wat hij het leukste vindt om te doen in deze tijd? Mensen helpen door middel van het begeleid vervoer. Hij rijdt ouderen en kwetsbare mensen van A naar B. Wij spraken René hierover en vroegen naar zijn ervaringen.

Hoe het allemaal begon

“Ik ben nu ongeveer 11 maanden werkzaam bij het Rode Kruis. Omdat mijn dochter bij het Rode Kruis werkt is het allemaal een beetje vanzelf gegaan. Het werk dat ik normaal doe ligt door corona stil, hierdoor had ik tijd over en ben ik begonnen met de opleiding voor bron- en contactonderzoek bij de GGD. Mijn dochter vertelde dat ze ook chauffeurs zochten. Ik heb vroeger op busjes gereden dus ik dacht: dat kan ik ook doen. Zo ben ik bij het begeleid vervoer terecht gekomen.”

Dankbare mensen

Mensen helpen is dankbaar werk, wat is het allerleukste wat je hebt meegemaakt tijdens een dienst?

“Wij hadden een vrouw uit Roden naar de vaccinatiestraat in Zuidhorn gebracht, deze mevrouw was slechthorend. Daarom had ik in plaats van een mondkapje een face shield opgedaan zodat ze kon liplezen. Tijdens de rit was er weinig communicatie, maar eenmaal aangekomen bij de vaccinatiestraat nam ik haar bij de arm, dat vond ze prachtig. Later ben ik gebeld door de mantelzorger van deze mevrouw. Ze vertelde dat haar moeder zo enthousiast was over de begeleiding dat ze niet kon stoppen erover te praten. Dat vond ik zelf heel leuk om te horen.”

De ultieme tip

Waarom raad jij andere vrijwilligers aan om te helpen met het begeleid vervoer?

“Ik vind het contact met de mensen erg leuk, daarom zou ik anderen zeker aanraden om ook een keer mee te gaan. En om te zien dat de mensen zo dankbaar zijn, geeft je een goed gevoel.”

En heb je dan misschien ook een ultieme tip voor die vrijwilligers?

“Het is niet echt een tip, maar je kan zelf je beschikbaarheid opgeven. Je zit er niet een hele week aan vast. Dus als je een keer tijd hebt, geef je op! Het duurt maar een paar uurtjes en je maakt een ander er heel erg blij mee.”

Meest recente berichten

Rode Kruiser in de Spotlights: Angelina Boon

27 januari 2024

Angelina Boon (56) uit Nieuwe Pekela is een bekend gezicht bij het Rode Kruis in Groningen. Ze is al vijf jaar enthousiast EHBO’er en verleent eerste hulp bij talloze evenementen. Ze vertelt: “Als kind haalde ik al boodschappen voor mensen en hielp ik met huishoudelijke klusjes.”

Lees meer

Maatschappelijke hulp bieden bij Dignis

11 oktober 2023

Vrijwilliger Ria Struijk bood tijdens een van haar diensten maatschappelijke hulp bij Dignis, een verpleeghuis voor mensen die niet langer zelfstandig kunnen wonen. Meelevend en voldaan vertelt ze erover.

Lees meer

Veiligheidsregio Groningen en Rode Kruis tekenen Convenant Bevolkingszorg

19 oktober 2022

De samenwerking tussen de Veiligheidsregio Groningen en het Rode Kruis is op vrijdag 7 oktober officieel vastgelegd door het tekenen van het Convenant Bevolkingszorg. In het kort betekent dit: als het welzijn of de veiligheid van Groningers in het geding is, kan het Rode Kruis dankzij de afspraken die in dit convenant zijn vastgelegd, nog sneller en beter in actie komen.

Lees meer