Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis IJmond start met hybride uitgebreide basiscursus EHBO bij volwassenen en kinderen

Geplaatst op 03 augustus 2022

Rode Kruis IJmond start met een nieuwe uitgebreide basiscursus EHBO bij volwassenen en kinderen. Het is een hybride cursus, waarbij men eerst een online-gedeelte volgt van ongeveer 16 uur. Nadat het online-gedeelte is voltooid kan worden gestart met het praktijkgedeelte, dat over twee dagdelen wordt verspreid. Het praktijkgedeelte staat gepland op zaterdag 10 en zaterdag 17 september van 09.00 uur tot 14.00 uur. Tijdens de cursus worden alle vaardigheden geleerd die nodig zijn om hulp te kunnen verlenen aan volwassenen en kinderen. Reanimeren en het gebruik van een AED maken onderdeel uit van het lesprogramma.
Gerard van Leijenhorst, bestuurslid Hulpverlening bij Rode Kruis IJmond: “Doordat deze EHBO-cursus hybride is, winnen de cursisten tijd omdat er nu nog slechts twee dagdelen nodig zijn voor het praktijkgedeelte van de opleiding. De 16 uur online studie kunnen zij voorafgaand aan het praktijkdeel, in hun eigen tijd en op elk gewenst moment volgen”.
Aanmelden voor de cursus kan via opleidingen.ijmond@rodekruis.nl of via de webshop
https://shop.rodekruis.nl/cursus-uitgebreide-ehbo-volwassenen-en-kinderen-online-klassikaal?organisor=org52736
De kosten voor de gehele cursus bedragen € 230,– en worden mogelijk (gedeeltelijk) vergoed door de zorgverzekeraar. Via https://shop.rodekruis.nl/vergoeding-zorgverzekering is de hoogte van de vergoeding op te zoeken. Het is dus aan te bevelen contact op te nemen met de eigen zorgverzekeraar en hiernaar te informeren.
Wie de cursus met goed gevolg afrondt, ontvangt een Europees erkend Rode Kruis EHBO-certificaat

Meest recente berichten