Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Word een Heldin

Geplaatst op 03 november 2023

Heldin is een cursus speciaal gericht op vrouwen. Om hen  in hun kracht te zetten en te werken aan hun zelfvertrouwen en daadkracht. Daarnaast vergroten zij hun EHBO-kennis. Met andere woorden: door ‘project Heldin‘ leren zij hulp te bieden, hulp te vragen, omgaan met lastige situaties (denk aan meningsverschillen) en reageren in noodsituaties, bijvoorbeeld bij een ongeluk met een kind.

Voor wie?

Heldin is gericht op vrouwen uit de regio Kennemerland die onzeker zijn (geworden) over hun eigen kunnen en zich graag verder willen ontwikkelen. Factoren die bij de deelnemers mee kunnen spelen zijn een laag zelfbeeld, onrustige financiële situatie, taalachterstand of weinig contacten buitenshuis.

Heldin worden!

De cursussen worden door vrouwelijke trainers en EHBO-instructrices gegeven. Voor een kleine bijdrage krijgen deelnemers voorlichting (1 uur), kennismakingsgesprek (30 minuten) en zeven bijeenkomsten waar ze echt aan de slag gaan (elk 2,5 uur). In de cursus komen de volgende zaken aan bod:

  • Het verlenen van eerste hulp bij ongelukken, inclusief het leren animeren;
  • Durven hulp te vragen;
  • Op een effectieve manier communiceren met anderen (bijvoorbeeld wanneer de dokter je niet serieus neemt);
  • Eigen talenten ontdekken, en wat zou je kunnen doen wanneer de cursus voorbij is;
  • Voor jezelf opkomen in vervelende situaties, zoals het aangeven van grenzen en hoe je ruzies oplost.

Na de cursus krijgen de deelnemers een officieel EHBO- en Heldin-certificaat, een EHBO-pasje, en een handige EHBO-minigids. Ook krijgen zij een individueel coachinggesprek om te zien met welke talenten zij verder aan de slag kunnen.

In de lopende en komende training is een extra lesdag toegevoegd waarin de deelneemsters ook leren reanimeren en omgaan met een AED. Op die manier laten we hen zien hoe ze anderen kunnen helpen in nood.

Het programma Heldin loopt goed en we hebben in de afgelopen tijd veel trajecten afgerond, waarin al tientallen Heldinnen zijn getraind. Onze maatschappelijke partners zijn nog steeds even enthousiast over deze training, net als alle deelneemsters. Wil je meer weten of ook Heldin trainster worden? Neem dan contact op.

Meest recente berichten