Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Ben jij klaar voor de zomer? Leer alles over zomer-EHBO op TikTok!

Geplaatst op 18 juli 2022

Weet jij wat je moet doen als je bij de camping een eikenprocessierups spot? En wat als je wordt gestoken door een wesp? De zomer zit vol kleine en grote EHBO-momenten. Wat je daarbij moet doen, leer je allemaal op TikTok! In juli en augustus delen we volop tips over zomerse EHBO-dilemma’s. Zo weet jij direct wat je moet doen bij een tegenvaller en kun je snel weer door met je vakantie. Volg ons dus op TikTok en blijf de hele zomer in de flow met zomer-EHBO!

Een berenklauw buiten de snackbar is geen goed idee

berenklauw TikTok Rode Kruis

Dit doe je als het misgaat op een festival

glas in je voet Rode Kruis TikTok

Wat als je een eikenprocessierups tegenkomt?

Eikenprocessierups TikTok Rode Kruis

Meer EHBO-tips?

Ga naar ons TikTok-knaal voor meer vrolijke zomervideo’s. Geen TikTok? Je kunt ook terecht op ons Instagram EHBO-kanaal. Of bekijk alle EHBO-tips op onze website.

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer