Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Emmi

Geplaatst op 22 juni 2023

Ik ben Emmi Elias, ben getrouwd met Hans, woon in Tilburg en we hebben 2 kinderen en 1 kleinkind. Sinds 7 jaar ben ik actief als vrijwilliger bij het Rode Kruis en geef ik workshops ‘Goed Voorbereid’, hierbij richten we ons op valpreventie, brandpreventie en inbraakpreventie. ‘Let op elkaar’ is een gevleugelde uitdrukking hierbij en laat zien dat je met elkaar in een netwerk veel voor elkaar kunt betekenen. 

Wat mij stimuleert om vrijwilligerswerk te doen bij het Rode Kruis?

Mensen ondersteunen om zelfredzaam te zijn en te blijven, zinvol ouder te worden en eenzaamheid te verminderen zijn 3 redenen die ik zo kan noemen. 
Ik vind het fijn om vanuit Let op Elkaar/Goed Voorbereid hiermee bezig zijn. Ook vertegenwoordig ik het Rode Kruis in het Tilburgse netwerk Coalitie tegen Eenzaamheid, daar organiseer ik met andere partijen ontmoetingen (KBO-groepen, bibliotheek, thuiszorgorganisaties, Resto van Harte, Rotaryclub). Hier geef ik ook workshops over valpreventie, Goed Voorbereid (omgaan met risico’s in je eigen woonsituatie) en EHBO op maat geven. Anderen uitdagen om hun eigen kennis te laten zien, deze eventueel aan te vullen en dan zien dat er “lichtjes in de ogen van de deelnemers verschijnen”, daar beleef ik plezier aan en dat geeft mij veel voldoening. Het verrijkt mij en die ander. 

De bibliothecaris in mij maakt dat het altijd erg leuk is om mensen informatie te geven zodat zij met meer kennis naar huis gaan. De vacature destijds bij het Rode Kruis om workshops Zelfredzaamheid samen te stellen en te geven aan groepen mensen was me op het lijf geschreven. Zelfredzaam zijn is een belangrijke vaardigheid die mensen laat groeien, waardoor ze goed voorbereid hun leven kunnen leiden.

Groetjes, Emmi

Meest recente berichten