Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Thea

Geplaatst op 22 februari 2023

Elke 2 weken zetten wij een van onze vrijwilligers in het zonnetje. Deze week is het Thea.

Toen de Corona pandemie om zich heen sloeg greep me dat erg aan. Tegelijkertijd had ik ook het idee ‘ik moet iets doen om te helpen’ en kwam zo bij Ready2 help van het Rode Kruis terecht. Dit leidde via de opleiding bron- en contactonderzoek naar werken als host in de vaccinatiestraat. Dat gaf veel voldoening en opende ook de deur naar het Rode Kruis. Nu werk ik als vrijwilliger bij het communicatieteam en houd me vooral bezig met het verder in de spotlights zetten van de Red Cross Shop in Breda.

Wat ik leuk vind aan het Rode Kruis is dat er vooral gekeken wordt naar taken die bij je passen. Vrijwilligerswerk moet dus ook leuk zijn. Dat is het voor mij nog steeds en ik hoop dat dit nieuwe vrijwilligers over de streep trekt om ook iets bij te dragen aan deze mooie organisatie.

Thea Fillekes

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer