Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Erica

Geplaatst op 25 januari 2023

Elke 2 weken zetten wij een van onze vrijwilligers in het zonnetje. Deze week is het Erica.

Hallo, ik ben Erica Mooijekind en wil jullie graag in het kort vertellen wat voor vrijwilligerswerk ik de afgelopen 10 jaar bij het Rode Kruis heb verricht.

Voor het district Midden- en West-Brabant heb ik voor de locatie De Baronie (Breda) een aantal projecten opgezet en uitgevoerd. Ik heb me gericht op ‘Zelfredzaamheid’, ‘Sterk door je Netwerk’, ‘Veilig wonen’, ‘Vergroot je kennissenkring’, ‘Warm contact’. Ik richt me nu op het project ‘Goed voorbereid’. De doelgroep van deze activiteiten is eigenlijk iedereen die zich bewust is van zijn eigen behoefte aan deze onderwerpen. 

Voor Rode Kruis de Baronie verzorg ik workshops en trainingen en voor Rode Kruis Nederland werk ik mee met het opzetten van trainingen. Ik heb bijvoorbeeld ‘Train de trainer’ voor Goed Voorbereid opgezet en verzorg daarbij ook deze training. Daarnaast zit ik ook in een aantal projecten, te weten: ‘SOW/Let op Elkaar’ en ‘Mentorschap nieuwe vrijwilligers’. 

Het is geweldig inspirerend en motiverend om te werken met een groep super enthousiaste vrijwilligers en professionals, waar ik in de afgelopen 10 jaar veel van geleerd heb en nog steeds blijf leren.

Erica Mooijekind

Meest recente berichten

Noodpakketten 

21 november 2023

Nederland is een veilig land, maar er kan altijd iets onverwachts gebeuren zoals een stroomuitval of...

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer