Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Erica

Geplaatst op 25 januari 2023

Elke 2 weken zetten wij een van onze vrijwilligers in het zonnetje. Deze week is het Erica.

Hallo, ik ben Erica Mooijekind en wil jullie graag in het kort vertellen wat voor vrijwilligerswerk ik de afgelopen 10 jaar bij het Rode Kruis heb verricht.

Voor het district Midden- en West-Brabant heb ik voor de locatie De Baronie (Breda) een aantal projecten opgezet en uitgevoerd. Ik heb me gericht op ‘Zelfredzaamheid’, ‘Sterk door je Netwerk’, ‘Veilig wonen’, ‘Vergroot je kennissenkring’, ‘Warm contact’. Ik richt me nu op het project ‘Goed voorbereid’. De doelgroep van deze activiteiten is eigenlijk iedereen die zich bewust is van zijn eigen behoefte aan deze onderwerpen. 

Voor Rode Kruis de Baronie verzorg ik workshops en trainingen en voor Rode Kruis Nederland werk ik mee met het opzetten van trainingen. Ik heb bijvoorbeeld ‘Train de trainer’ voor Goed Voorbereid opgezet en verzorg daarbij ook deze training. Daarnaast zit ik ook in een aantal projecten, te weten: ‘SOW/Let op Elkaar’ en ‘Mentorschap nieuwe vrijwilligers’. 

Het is geweldig inspirerend en motiverend om te werken met een groep super enthousiaste vrijwilligers en professionals, waar ik in de afgelopen 10 jaar veel van geleerd heb en nog steeds blijf leren.

Erica Mooijekind

Meest recente berichten