Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Gertie Bos

Geplaatst op 03 januari 2024

“Een steentje bijdragen lijkt misschien klein, maar wereldwijd is de inzet van zoveel vrijwilligers van grote waarde.” 

Hallo Gertie, kun je vertellen waarom je vrijwilliger bent geworden bij het Rode Kruis?

Gertie is maatschappelijk betrokken en vindt het belangrijk om iets te doen voor een ander.  “Ik wilde iets bijdragen aan de samenleving”, vertelt ze. “Het geeft me voldoening om op een eenvoudige manier iets voor een ander te doen.” 

Het verschil maken
Gertie geniet van haar werk als vrijwilliger. “Ik vind het mooi om een verschil te maken in de maatschappij”, zegt ze. “Evenementen bevorderen de samenhang binnen de gemeenschap. Ik geniet ervan als ik zie dat mijn inzet helpt om evenementen goed te laten verlopen. Deze inzetten heb ik altijd goed met mijn gezin kunnen combineren. Vanwege mijn gezondheid doe ik nu een stapje terug en kies ik vooral voor de rustigere evenementen.” 

Een voorbeeld uit de praktijk 
“Laatst hielp ik een oudere dame tijdens een evenement bij de Hertog Jan-brouwerij,” vertelt Gertie. “Mevrouw werd twee keer onwel. De eerste keer sloeg ze hulp af, maar na een tijdje ging het weer fout. Ik moest accepteren dat ze geen hulp wenste, maar ik liet mijn zorg als EHBO’er blijken. Ik raadde haar en haar dochter aan om samen naar de huisarts te gaan, omdat een onwelwording niet zomaar gebeurt. 

“Ook al deed ik niet veel, mijn advies bleek nuttig,” gaat Gertie verder. “Haar dochter kwam later terug om me te bedanken en vertelde dat ze al langere tijd grote zorgen had over de gezondheid van haar moeder.” 

Communicatie is essentieel 
Gertie vindt het Rode Kruis een mooie organisatie, maar ze ziet ook wel verbeterpunten. “Er zijn communicatie-uitdagingen die we moeten aangaan”, zegt ze. “Dit geldt zowel op landelijk als op districtsniveau, maar ook binnen onze eigen locatie Venlo. De sleutel hierin is communicatie” benadrukt Gertie. 

Iedereen kan iets betekenen
Gertie is enthousiast over vrijwilligerswerk. “Als je iets wilt doen voor je medemens, dan is dit een uitgelezen kans”, zegt ze. “Een steentje bijdragen lijkt misschien klein, maar wereldwijd is de inzet van zoveel vrijwilligers van grote waarde.” 

Ook een steentje bijdragen als vrijwilliger bij het Rode Kruis? Kijk nu bij de vacature voor een functie die bij jou past:
Vacature-overzicht

Meest recente berichten