Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger in Beeld: Truus en Bert

Geplaatst op 03 februari 2024

‘Samen iets betekenen voor anderen geeft ons een gevoel van verbondenheid en voldoening.’ 

Truus en Bert Jens-van Kessel zijn niet alleen partners in het dagelijks leven. Zij zijn al negen jaar actief als vrijwilligers bij het Rode Kruis in Weert. Als coördinatoren vrijwilligersmanagement zetten zij zich samen in voor het werven, waarderen en betrekken van de vrijwilligers in Weert. 

Een match met het Rode Kruis 

Met jarenlange EHBO-ervaring via zijn werk bracht Bert zijn kennis over naar Truus, die al vaak in actie kwam wanneer er iets gebeurde. De keuze voor het Rode Kruis was vervolgens snel gemaakt. ‘In het Rode Kruis hebben we niet alleen een organisatie gevonden, maar een grote familie in Weert waar we trots op zijn.’ 

Toen de afdeling Weert overging naar de nieuwe structuur binnen het Rode Kruis, zetten Truus en Bert zich in voor een soepele overgang. Ze begrijpen de zorgen van verschillende vrijwilligers en zijn gedreven om de verbinding met elkaar te blijven opzoeken.

Nieuwe vrijwilligers werven en waarderen 

Truus en Bert zijn zeer actief in het werven van nieuwe vrijwilligers. Ze zijn regelmatig aanwezig bij evenementen en bezoeken nieuwe vrijwilligers thuis. Ze hechten veel waarde aan persoonlijk contact en vinden het belangrijk dat nieuwe vrijwilligers zich direct welkom voelen. 

Jonge vrijwilligers betrekken 

Truus en Bert zetten zich ook actief in om jongere vrijwilligers te betrekken bij de activiteiten van het Rode Kruis. Ze erkennen dat dit soms een uitdaging is. Ze werken aan  een vrijwilligersgemeenschap waar iedereen zich welkom voelt.  

En de bestaande vrijwilligers niet vergeten 

Truus en Bert benadrukken daarnaast de waardevolle rol van de oudere vrijwilligers, zoals de wafelbakkers, die recentelijk hebben bijgedragen aan de aanschaf van een nieuw koffieapparaat. Zij vinden het bijzonder dat deze groep er altijd is wanneer hun inzet het verschil maakt.   

Truus en Bert zijn bekend binnen de gemeenschap van Weert. Ze hadden een eigen winkel en hondenclub. Hierdoor vormen ze een belangrijke verbindende factor, en weten velen hen te vinden. Ook op een schaarse vrije dag wordt wel eens een beroep op hen gedaan, zoals na het noodweer op Bospop. Hoewel het hen veel voldoening gaf om te helpen, zijn beiden zich bewust van hun grenzen als vrijwilliger. 

Visie voor de toekomst

Met hun gedeelde liefde voor vrijwilligerswerk streven Truus en Bert naar verdere samenwerking op verschillende gebieden. Hun inzet voor het geven van erkenning en waardering weerspiegelt hun overtuiging dat vrijwilligerswerk een levenswijze is waar iedereen welkom is. 

Meest recente berichten