Noord- en Midden-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Zorgondersteuners in Weert en omstreken gezocht

Geplaatst op 28 november 2023

Versterk het Rode Kruis: samen goed voorbereid op noodsituaties

Zorginstellingen hebben soms behoefte aan extra ondersteuning in geval van nood. Een uitbraak van een virus of een hittegolf zijn voorbeelden van noodsituaties, omdat ouderen dan extra kwetsbaar zijn. Het Rode Kruis draagt graag bij aan goede zorg voor bewoners en patiënten in zorginstellingen. Daarom zoekt het Rode Kruis in Weert en omstreken vrijwillige Zorgondersteuners die in geval van nood een helpende hand bieden in zorginstellingen.

Wat ga je doen?

Zorgondersteuners zijn mensen die tijdens een crisis niet-medische taken oppakken, zoals het meten van de bloeddruk en psychosociale ondersteuning. Je helpt de zorgmedewerkers bij de verzorging en begeleiding van patiënten of bewoners, altijd onder verantwoordelijkheid van een zorgprofessional. Je krijgt daarvoor een korte opleiding, deels online en deels ga je vaardigheden in de praktijk toepassen. Daarnaast is het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Om je kennis en vaardigheden op peil te krijgen loop je als onderdeel van de opleiding één dag stage. Na de opleiding word je vier keer per jaar (één keer per kwartaal) ingezet, zodat je kennis up-to-date blijft. Zo verrijk jij je kennis en kan het Rode Kruis op je bouwen als dat nodig is.

Wie ben jij?

Het Rode Kruis zoekt enthousiaste vrijwilligers. Iedereen ouder dan 18 jaar kan zich aanmelden. Je bepaalt zelf waar en wanneer je helpt. In rustigere tijden kan het zijn dat er geen beroep op je wordt gedaan, in tijden van nood ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar om mensen te helpen. Heb je een achtergrond in de zorg? Fantastisch! Heb je die niet? Geen probleem, het Rode Kruis en Land van Horne brengen je alle benodigde kennis bij.

Kan het Rode Kruis ook op jou rekenen?

Meld je nu aan voor de informatieavond op 13 december a.s. in Weert via info.districtnml@rodekruis.nl

Op woensdag 13 december a.s. van 19:30 tot 21:00 uur organiseren het Rode Kruis en het Land van Horne een informatieavond in Woonzorgcentrum Zuyderborgh in Weert. Hier kun je meer informatie krijgen over de functie van zorgondersteuner en je aanmelden voor de opleiding.

Bekijk hier de volledige vacature

Meest recente berichten