Studentendesks
Sluit je aan Doneer

Kroegcollege Klimaat!

Geplaatst op 26 maart 2024

Vorige week organiseerde de Studentendesk haar tweede kroegcollege. Ditmaal gefocust op de rol van het Rode Kruis bij klimaatverandering en natuurrampen. Nadat Imane (commissie Educatie) en Harm Goossens (algemeen directeur van het Nederlandse Rode Kruis) het college openden, sprak Tesse de Boer van het Red Cross Red Crescent Climate Centre over hoe samenlevingen worden beïnvloed door klimaatrampen. Tesse vertelde over migratiestromen door natuurrampen en het versterkende effect van klimaatverandering op deze natuurrampen. Het Climate Centre is een internationale afdeling die alle lokale Rode Kruis verenigingen van advies voorziet over klimaatverandering.

Onze tweede spreker, Stanley Fu, is werkzaam voor het Prinses Margriet Fonds en houdt zich bezig met klimaatadaptie: wat kunnen wij zelf doen om de impact van klimaatverandering te verminderen en hoe kunnen wij ons beter voorbereiden. Stanley vertelde over de impact van klimaatadaptie; elke euro die we aan adaptatie uitgeven kan 16 euro aan kosten besparen! Door in te zetten op adaptatie helpt het Rode Kruis samenlevingen wereldwijd om zich beter voor te bereiden op natuurrampen en klimaatverandering.

De avond werd afgesloten met een spel over dilemma’s in de internationale hulpverlening. Eva (commissie Welzijn) nam ons mee door de veelzijdige activiteiten van het Rode Kruis en liet de groepen beslissingen maken alsof zij tijdens onze hulpverlening aan het roer zouden staan. De Humanity Game was daarmee een mooie afsluiting van deze leerzame avond over natuurrampen, klimaatverandering en het Rode Kruis. We willen ook graag Upper East bedanken voor hun gastvrijheid om dit mogelijk te maken!

Wil jij er volgende keer ook bij zijn? Blijf op de hoogte van onze evenementen! Via ons WhatsApp kanaal, op Instagram via @studentendeskamsterdam of onze pagina op LinkedIn!

Harm Goossens (algemeen directeur) opende de avond!

Meest recente berichten