Studentendesks
Sluit je aan Doneer

Project: Verantwoord alcoholgebruik door Delftse studenten

Geplaatst op 06 mei 2022

Er is een project opgestart in Delft om de alcoholconsumptie onder studenten onder aandacht te brengen en deze te verminderen. Hier werken veel partijen aan mee; de Rode Kruis afdeling Delft en Midden-Delfland, de gemeente Delft, het Reinier de Graaf ziekenhuis, de TU Delft, en de 5 grote studentenverenigingen het Delftsch Studenten Corps, K.S.V. Sanctus Virgilius, D.S.V. Sint Jansbrug, D.S.R. Proteus-Eretes, Delftsche Studenten Bond. Er is een intentieovereenkomst getekend met alle betrokken partijen. Al deze partijen zetten zich in om studenten voor te lichten over alcoholgebruik, hoe je daarmee ook gevaarlijk voor omstanders kunt zijn, of hoe je mensen met overmatig alcoholgebruik kan helpen.

Symposium commissie

Als aanvulling op alle voorlichtingen wordt er ook een symposium georganiseerd. Tijdens dit symposium zal cultuurverandering centraal staan. Op lange termijn zou dit namelijk het effect van het project zijn, dat de rol van alcohol verandert binnen het studentenleven. In deze commissie wordt elke studentenvereniging vertegenwoordigd door een lid, en hebben we onze voorzitter Melanie Beek die hen begeleidt.

Meest recente berichten

Welzijnscommissie studentendesk amsterdam Rode Kruis

Welzijn

1 oktober 2023

De commissie welzijn houdt zich bezig met het helpen van kwetsbare groepen in Amsterdam, van vluchtelingen tot studenten. Klik voor meer informatie!

Lees meer

Fondsenwerving

29 september 2023

De commissie fondsenwerving houdt zicht bezig met het organiseren van acties om geld op te halen voor het Rode Kruis of om de acties van de studentendesk te financieren.

Lees meer

EHBO voor studenten

22 december 2022

De Studentendesk Amsterdam verzorgt EHBO cursussen voor studenten MBO, HBO en universiteit. Ons doel is om middels subsidies en kortingen de prijs zo laag mogelijk te maken. Meer weten?

Lees meer