Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

De zomeragenda van Rode Kruis district Gooi & Utrecht

Geplaatst op 17 juli 2023

De temperaturen stijgen, de scholen zijn gesloten en er staat elke week een nieuw evenement op het programma: dat betekent dat de zomer is aangebroken. Onze hulpverlening kent geen zomerstop en onze vrijwilligers hebben te maken met een druk evenementenseizoen! Benieuwd naar wat er allemaal op de agenda staat in ons district de komende tijd? Bekijk dan ons overzicht met een greep uit de evenementen.

19 t/m 22 juli: Tergede Zomerfair, afdeling Baarn-Soest

De Terdege Zomerfair is een feest van ontspanning, ontmoeting en beleving. In 2023 wordt de grootste christelijke fair van Nederland voor het eerst georganiseerd bij Kasteel Groeneveld in Baarn. Bezoekers bekijken het kasteel en dwalen door de boomgaard of tussen de groenten en kruiden in de moestuin. De Zomerfair is vooral populair bij gezinnen met kinderen en vriendinnen. Vrijwilligers van afdeling Baarn-Soest staan tijdens deze dagen paraat!

22 juli: Caribbean Food & Salsa festival, afdeling Stichts Weidegebied

In Weesp wordt het Caribbean Food en Salsa Festival georganiseerd. Dit evenement is gratis toegankelijk en tijdens dit vrolijke festival kun je heel veel Caribbean food en salsamuziek verwachten. Onze vrijwilligers van afdeling Stichts Weidegebied zijn deze dag aanwezig voor alle feestvierders.

28 juli t/m 13 augustus: theaterfestival De Parade, afdeling Utrecht

Theaterfestival De Parade trekt door verschillende steden in Nederland, en vindt van vrijdag 28 juli tot en met zondag 13 augustus plaats in het Moreelspark in Utrecht. Er staan heel wat bekende namen op het programma en het belooft een evenement vol creativiteit en mooie voorstellingen te worden. De Parade is een populair evenement met veel bezoekers. Onze vrijwilligers staan op het festival om alle aanwezigen te ondersteunen.

11 & 12 augustus: De Classic Races Veenendaal, afdeling Veenendaal

Classic Races Veenendaal organiseert een classic demo race zoals deze in vroegere tijden werden gereden. Onder andere met motoren van voor 1973 die nog voorzien zijn van trommelremmen. Op vrijdagavond 11 Augustus 2023 is de 2-uurs Endurance Race en op zaterdag 12 Augustus 2023 de Classic Motor Races. Onze vrijwilligers van afdeling Veenendaal zijn aanwezig voor de veiligheid van de deelnemers en bezoekers.

11 t/m 19 augustus: De Woerdense vakantieweek, afdeling Stichts Weidegebied

De Woerdense vakantieweek is een evenement voor jong en oud met diverse muziek en avondprogramma`s. Ook overdag valt er genoeg te beleven. Tijdens de enorme diversiteit aan evenementen zijn onze vrijwilligers van afdeling Stichts Weidegebied aanwezig om alles in veilige banen te leiden!

14 t/m 18 augustus: Speelweek Driebergen, afdeling Utrechtse Heuvelrug

De Speelweek is het jaarlijkse speel-evenement in Driebergen waar alle kinderen van 4 t/m 12 jaar, bijna 5 dagen lang naar hartenlust kunnen spelen, broodjesbakken, timmeren, knutselen, figuurzagen, computeren en sporten. Wie wil wordt ook nog mooi geschminkt en mag rondspringen op het springkussen. Kortom; er zijn avonturen genoeg en vrijwilligers van afdeling Utrechtse Heuvelrug zijn deze dagen aanwezig om ongelukjes te voorkomen en te verhelpen!  

Rode Kruis vrijwilligers

16 t/m 19 augustus: muziekevenement Veenendaal, afdeling Veenendaal

Van de Q-Music Voute Party tot Veenendaal Live en Vlow on the beach: tijdens het muziekevenement in Veenendaal valt er voor alle soorten muziekliefhebbers wat te beleven. Met een programma voor lichamelijk/verstandelijk beperkten én voor kinderen, is dit jaarlijkse evenement nu nog uitgebreider dan voorgaande edities. Vrijwilligers van afdeling Veenendaal zijn aanwezig voor ondersteuning. 

19 & 20 augustus: Soester wandelweekend, afdeling Amersfoort-Eemland

Het Soester wandelweekend bestaat uit twee themadagen: zaterdag de Baarns bossendag en voor de zondag de Soesterduinendag. Dagelijks kunnen er drie afstanden gelopen worden: 10, 20 of 30 kilometer. Vrijwilligers van locatie Amersfoort-Eemland staan klaar voor de ijverige voeten van de wandelaars!

26 augustus: Muziekfestival Botterpop, afdeling Bunschoten-Spakenburg

Botterpop is een muziekfestival in de haven van Spakenburg op en rondom het water voor jong en oud met optredens van o.a. lokale muzikanten en bands. Bij dit muzikale evenement staan vrijwilligers van afdeling Afdeling Bunschoten-Spakenburg paraat, zodat het evenement voor niemand onverwachts in het water valt!

Meest recente berichten