Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Voedselhulp is hard nodig in Utrecht en het Gooi

Geplaatst op 16 april 2024

In Nederland ervaren meer dan 450.000 mensen voedselnood, blijkt uit nieuw onderzoek in opdracht van het Rode Kruis. Soms zichtbaar, maar nog veel te vaak onzichtbaar. Ook in provincie Utrecht en het Gooi is voedselhulp hard nodig. Wekelijks verspreidt het Rode Kruis hier zo’n 1.500 boodschappenkaarten onder individuen en gezinnen in tijdelijke voedselnood. Daarom roepen we kinderen op om sponsorlopen te organiseren: doe mee met ‘Hollen voor Mueslibollen’ en haal geld op voor voedselhulp bij jou in de buurt!

Mensen in voedselnood geven aan niet voldoende of onvoldoende gevarieerd voedsel te kunnen eten én heeft (nog) geen toegang tot hulp. Daarom ondersteunt het Rode Kruis mensen in tijdelijke voedselnood met bijvoorbeeld boodschappenkaarten, zo ook in Utrecht en het Gooi. Deze noodhulp vermindert stress en geeft mensen een adempauze.

Organiseer een sponsorloop: Hollen voor Mueslibollen

Voedselnood komt voor bij alle leeftijden, maar de groep alleenstaanden of ouders met kinderen in voedselnood is relatief groter. Om het bewustzijn van kinderen hierover te vergroten en hen zelf in actie te laten komen, start district Utrecht en het Gooi met de actie ‘Hollen voor Mueslibollen’. Hierbij dagen we kinderen en jongeren uit om een sponsorloop te organiseren voor voedselhulp in Nederland.

Met de actie wil het Rode Kruis district Gooi en Utrecht kinderen bewust maken van voedselnood bij hun in de buurt. Met het geld dat we ophalen helpen we kinderen in provincie Utrecht en het Gooi aan een gezond ontbijt. Een gezond ontbijt kost ongeveer €1,20* per dag, maar is lang niet voor iedereen vanzelfsprekend. Mensen in voedselnood geven aan niet voldoende of niet voldoende gevarieerd voedsel te kunnen eten én heeft (nog) geen toegang tot hulp.

Kom in actie!

Meedoen is simpel! Ben jij onderwijsprofessional, ouder, trainer of op een andere manier betrokken bij een school, vereniging of (sport)club? Organiseer dan een sponsorloop en help ons om geld ophalen én bewustzijn te creëren voor dit onzichtbare probleem. Wil je graag op een andere manier helpen? Kijk dan ook eens naar de actie boodschappenmaatje. De opbrengsten van de acties gaan direct naar voedselhulp in de eigen omgeving.

*Bron: NIBUD

Meest recente berichten