Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Humanitair oorlogsrecht, EHBO, studentendesk en meer: maak kennis met vrijwilligerswerk op donderdag 25 januari

Geplaatst op 16 januari 2024

Workshops, kennismaken met onze vrijwilligers, meer horen over openstaande functies en vooral veel gezelligheid. Dat is wat je kunt verwachten op de vrijwilligersmarkt op donderdagavond 25 januari. Twijfel je over of vrijwilligerswerk iets voor jou is? Of ben je gewoon benieuwd naar wat we allemaal doen bij het Rode Kruis district Gooi en Utrecht? Meld je dan nu aan voor de workshops op de vrijwilligersmarkt of kom vrijblijvend kennismaken.

Kom ontmoeten en proeven

Wil jij graag iets voor ons betekenen, maar twijfel je of vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis iets voor jou is? Geen zorgen! Of je nu meer of minder uren wilt besteden, eenmalig of wekelijks wilt helpen, op locatie of online: er is altijd wel iets te vinden wat binnen jouw wensen en jouw agenda past. Kom daarom vooral binnenwandelen, proeven van de mogelijkheden en ga het gesprek met ons aan. De vrijwilligersmarkt is dé plek om vrijblijvend kennis te maken met de vele vrijwilligersfuncties die het Rode Kruis te bieden heeft.

Doe mee aan een workshop

Naast de vele kraampjes en vrijwilligers die je alles vertellen over hun vrijwilligerswerk, zijn er ook een 7-tal verdiepende workshops over het werk van het Rode Kruis district Gooi en Utrecht. Tijdens deze workshops krijg je in een half uur tijd een eerste indruk van enkele belangrijke thema’s binnen het Rode Kruis. Dé manier om meer te weten te komen over:

  • EHBO reanimatie: weet jij wat je moet doen bij een hartstilstand?
  • Humanitair oorlogsrecht: regels in tijden van oorlog, dat klinkt misschien raar. Maar ze zijn er wel. Hoe zit dit precies?
  • Heldin: maak kennis met Heldin, het cursusprogramma waarin vrouwen leren over hoe te handelen in nood.
  • Drank en drugs: hoe verleen je eerste hulp bij drank en drugs?
  • Humanity Game: welke keuzes maak jij? Ervaar hoe het is om belangrijke beslissingen te maken in een noodsituatie.
  • EHBO wonden: oeps, dat ging niet goed. Je moeder haalt haar arm open aan een scherp voorwerp. Wat doe je nu?
  • Hero of humanity: twee mensen zijn op straat met elkaar in gevecht. Je weet niet wat er aan de hand is en of je zelf gevaar loopt. Wat doe jij?

Wil je graag deelnemen aan één van deze workshops? Reserveer dan nu en wees zeker van een plek, want vol = vol.

Meld je aan!

Tijdens de vrijwilligersmarkt bouwen we ons districtskantoor om tot een ware markt met informatiekraampjes, hapje en een drankje en verschillende verdiepende workshops. We ontvangen je graag op donderdag 25 januari 2024 van 18.00 tot 20.30 uur op de Koningsweg 2 in Utrecht. Zet het in je agenda en meld je alvast aan via deze link, zodat we weten dat we je kunnen verwachten. Neem ook vooral je vriend, buur of kennis mee, want hoe meer zielen hoe meer vreugd. Vrijblijvend binnenlopen mag, maar vooraf aanmelden is fijn. We hopen je dan te zien!

Meest recente berichten