Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis Gooi & Utrecht ondersteunt bij opvang Herculesplein

Geplaatst op 25 juli 2023

Vanaf vandaag start de instroom van de bewoners uit Oekraïne in de nieuwe opvanglocatie Hercuslesplein in Galgenwaard, Utrecht. Over een paar weken zullen ruim 200 Oekraïners hier tijdelijk wonen. In opdracht van de Gemeente Utrecht ondersteunt het Rode Kruis district Gooi & Utrecht bij deze opvang. Het doel is om de bewoners ruimte te bieden om hun leven zoveel mogelijk zelfstandig vorm te geven. 

Waarom een opvang?

De oorlog in Oekraïne blijft voortduren. De gemeente Utrecht heeft daarom gezocht naar plekken waar Oekraïense vluchtelingen langer kunnen blijven. De opvanglocatie Herculesplein is in principe voor een periode van twee jaar. Het Rode Kruis is aanwezig met een team van betaalde krachten, bestaande uit locatiecoördinatoren, locatiemanagers en woonbegeleiders.

De hulp van het Rode Kruis

De hulpverleners van het Rode Kruis district Gooi & Utrecht zorgen voor de dagelijkse begeleiding. Ze betrekken mensen actief bij de locatie: met een bewonersoverleg en bewonersraad die overleggen met de locatiemanager wat de wensen van bewoners zijn. Ook helpen ze met het vinden van werk, bieden zorg waar nodig en willen ook cursussen gaan geven. Het Rode Kruis wil ze vooral de goede richting op wijzen, waarna ze zelfstandig aan de slag kunnen.

Wil jij helpen als Rode Kruis vrijwilliger in het district? Bekijk dan hier de openstaande vacatures. 

Meest recente berichten