Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis ondersteunt ziekenhuis Tergooi bij vaccineren

Geplaatst op 02 april 2021

Rode Kruis-vrijwilligers helpen bij de vaccinaties tegen het coronavirus in het ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Zij regelen hier vooral de logistiek.

Hulpverleners van het Rode Kruis helpen drie dagen lang bij de coronavaccinaties in het ziekenhuis Tergooi in Hilversum. Elke dag werkt hier één vrijwilliger. Deze begeleidt mensen bij binnenkomst naar de aanmeldbalie en vaccinatieplek, controleert of zij een identiteitsbewijs bij zich hebben en loopt de gezondheidsverklaring na. Ook meet de vrijwilliger eventueel de temperatuur van de mensen die een prik krijgen. De arts vaccineert vervolgens de patiënt.

Kwetsbare mensen

Kwetsbare mensen krijgen komende tijd de coronavaccinatie. Rode Kruis-vrijwilligers helpen bij het prikken van patiënten die een chronische ziekte hebben, op een transplantatie wachten of een hematologische aandoening hebben. Zij vallen in de groep ‘hoog-risicopatiënten’; het is voor hen extra gevaarlijk is om besmet te raken met het coronavirus.

Hulp in januari

Het Rode Kruis ondersteunde ook in januari bij het vaccineren in Tergooi. Toen kregen de zorgmedewerkers van het ziekenhuis de eerste prik. De vrijwilligers boden hier vooral logistieke ondersteuning, zoals het controleren of de papieren juist ingevuld waren en het plannen van een vervolgafspraak voor de tweede prik.

Meest recente berichten