Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Geplaatst op 28 april 2021

Vrijwilliger Karin Tollenaar-Meerman van afdeling Utrechtse Heuvelrug is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze zet zich al ruim veertig jaar in voor het Rode Kruis.

Van evenementenhulpverlener, helpen in nood tot het geven van gastlessen. In ruim veertig jaar waarin Karin Tollenaar-Meerman actief is, ontdekt zij alle aspecten van het Rode Kruis. Hiervoor is de vrijwilliger op 26 april 2021 door burgemeester Frits Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Breed pallet

Karin startte in 1980 op de afdeling Eindhoven en beland uiteindelijk in Driebergen. Ze is dan ook al jaren actief voor het Rode Kruis in De Bilt, Zeist, Utrecht en Utrechtse Heuvelrug. De vrijwilliger helpt op verschillende manieren. Zo geeft ze gastlessen op scholen, helpt ze op grote evenementen als de Nijmeegse vierdaagse en zit ze in het noodhulpteam. Maar ook helpt Karin achter de schermen: bij trainingen. Ze is instructrice en is gediplomeerd Lotus-slachtoffer. Dat betekent dat ze tijdens de trainingen een slachtoffer speelt, zodat ongevallen realistisch worden uitgebeeld.


Karin met haar gezin toen ze benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Meest recente berichten