Gooi en Utrecht
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilliger Thierry Haasbroek ontving het Bronzen Kruis van Verdienste

Geplaatst op 19 mei 2022

Vrijwilligers die een uitzonderlijke prestatie leveren, krijgen deze onderscheiding uitgereikt als blijk van waardering. Zo ook Thierry Haasbroek van locatie Veenendaal. 

Tijdens het Feest van RKenning kreeg Thierry Haasbroek (55 jaar) een onderscheiding voor hoe hij de locatie Veenendaal vormde tot hoe deze nu is. De vrijwilliger is penningmeester, bestuurslid, coördinator van verschillende onderdelen, beheerder van het gebouw, maker van de nieuwsbrief Veenendaal en hulpverlener op evenementen en andere inzetten. Ook doet hij het nodige voor en in samenwerking met het Gelderse buurdistrict. 

Zijn prestaties

Na het plotseling overlijden van de voorzitter, hield Thierry de hele locatie overeind. “We waren altijd vier handen op één buik met het regelen van zaken. Daarna was ik het enige bestuurslid.” Een zware periode. Maar Thierry deed er alles aan om zijn werk voort te zetten en de locatie te vormen met alle vrijwilligers. Daarnaast doet hij simpelweg enorm veel voor de locatie met de vele functies die hij heeft.

Uitreiking 

Op de uitreiking waren meerdere vrijwilligers aanwezig die een medaille kregen. Thierry vertegenwoordigde hier district Gooi & Utrecht en nam Bronzen Kruis van Verdiensten in ontvangst. “Het was een leuke en sfeervolle bijeenkomst, waar ook alle vrijwilligers in het algemeen in het zonnetje werden gezet”, vertelt Thierry. De vrijwilliger voelt zich vereerd, maar vindt het tegelijkertijd dubbel. “Er zijn talloze vrijwilligers die veel doen en dubbele functies hebben, dus ik had zoiets van: waarom ik?” Gelukkig krijgt hij van zijn vrijwilligers allemaal positieve reacties op de onderscheiding. “Dik verdiend, zeiden ze allemaal.”

Zijn trots

Alhoewel Thierry zich vereerd voelt, is volgens hem deze erkenning niet alleen voor hem. “Ik vind dat anderen het ook verdienen. Iedereen bij de locatie staat voor elkaar klaar en we zijn echt een team. Ik ben gewoon de representant, het gezicht, van het team.” De vrijwilliger is voornamelijk erg trots op en blij met zijn vrijwilligers van de locatie. “Zo kreeg ik de dag na Koningsdag een aanvraag voor EHBO’ers op verschillende evenementen die erg kort dag waren. Ik vond eigenlijk dat iedereen even vrij moest zijn na een drukke Koningsdag en ik gaf ook aan dat het lastig werd. Maar iedereen stond meteen klaar en alles was alsnog geregeld.” Deze houding van de vrijwilligers bij locatie Veenendaal maakt hem trots!

Redacteur: Esther Kiemel

Meest recente berichten