Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Ramadan in de Beijneshal

Geplaatst op 19 maart 2024

De Ramadan is weer aangebroken, een bijzondere tijd voor veel Islamitische bewoners van de opvang in de Beijneshal in Haarlem.

Het Rode Kruis grijpt deze periode van bezinning, gemeenschap en solidariteit aan om tijdens de avonden na zonsondergang gastvrije iftars te organiseren. Dit is een uitnodiging aan iedereen, ongeacht achtergrond of geloof, om deel te nemen aan dit moment van saamhorigheid. De iftar is meer dan slechts een maaltijd, het is een moment om de kracht van gemeenschap en wederzijds respect te vieren, overtuigingen die nauw aansluiten bij de waarden van het Rode Kruis.

Op het menu staan gerechten die zowel de traditionele als de moderne keuken vertegenwoordigen en de bereiding ervan wordt verzorgd door medewerkers van de keuken samen met de bewoners. Naast het nuttigen van de maaltijd zullen er ook korte presentaties worden gehouden over de betekenis van de Ramadan en de rol van het Rode Kruis in het bevorderen van hulpverlening en gemeenschapszin. Deze iftars kunnen een brug bouwen tussen verschillende gemeenschappen en het bewustzijn vergroten over het belang van ondersteuning en solidariteit. 

Meest recente berichten