Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

Contactcirkel

Een contactcirkel bestaat uit een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even (telefonisch) contact met elkaar te hebben. Zo’n tien personen maken deel uit van een contactcirkel. Ze bellen elkaar kort en de hele cirkel is binnen een half uur rond. Reageert iemand binnen de afgesproken tijd niet? Dan alarmeert de cirkel iemand om een kijkje te nemen. Zo blijft het nooit onopgemerkt als er iets aan de hand is. Uiteraard is er de mogelijkheid om buiten de contactcirkel elkaar te langer te ontmoeten. Een keer per jaar wordt een gezellige koffieochtend georganiseerd.

Het idee is simpel maar kan een groot verschil maken in het leven van mensen die in een sociaal isolement zitten, weinig buiten komen en een beperkt netwerk hebben. Van alle deelnemers aan de cirkel zijn de gegevens bekend van een sleuteladres en de huisarts zodat we in actie kunnen komen wanneer een deelnemer de telefoon niet beantwoordt. De contactcirkel kan levens redden.

Het Rode Kruis helpt bij het opzetten en coördineren van een contactcirkel. Momenteel zijn er drie contactcirkels actief in Zuid-Kennemerland, een in Haarlem en twee in Haarlemmermeer.

Meest recente berichten