Midden- en West-Brabant
Word vrijwilliger Doneer

Het wordt een warme dag vandaag! Hier zijn drie tips om de hitte door te komen.

Geplaatst op 08 juli 2023

Het wordt een warme dag vandaag! ☀️ Hoe houd jij je hoofd koel?

Hier zijn drie tips om de hitte door te komen:

👉 Drink voldoende water. Zorg dat je altijd een flesje water bij je hebt en drink regelmatig, ook als je geen dorst hebt. Vermijd alcohol, koffie en suikerhoudende dranken, want die kunnen je uitdrogen.

👉 Zoek verkoeling. Blijf zoveel mogelijk in de schaduw of in een koele ruimte. Draag lichte, losse en luchtige kleding van natuurlijke materialen. Gebruik een ventilator, airconditioning of een natte doek om jezelf af te koelen. Vermijd zware inspanningen, vooral tijdens de heetste uren van de dag.

👉⁣ Let op elkaar. Houd contact met je familie, vrienden en buren, vooral als ze tot een kwetsbare groep behoren. Help elkaar waar nodig!

Meest recente berichten

Vrijwilliger in Beeld: Nathalie

30 augustus 2023

Omdat ik inmiddels al meerdere wedstrijden aanwezig ben geweest, ken ik de meeste vaste collega vrijwilligers van het Rode Kruis. Het is een gezellige groep die ook wat voor elkaar over heeft. Van tevoren is er altijd een briefing en als er wat is gebeurd dan kun je bij hen terecht.    Ik vind het leuk dat je de andere vrijwilligers ziet bij de EHBO-lessen die worden gegeven. Ook vind ik het fijn om te weten wat ik aan iemand heb, je leert elkaar een beetje kennen tijdens deze lessen. Verder is het altijd goed om de onderwerpen nog eens door te nemen. 

Lees meer

Vrijwilliger in Beeld: Harm

2 augustus 2023

Vanuit mijn werk was ik al een paar keer geconfronteerd met mensen die last hadden van flauwtes en een hartstilstand en dat deed mij de stap zetten om mijn EHBO te gaan halen. Goed als er anderen in de buurt zijn die weten wat zij moeten doen, maar ik wilde zelf ook weten hoe ik moest handelen. Daarbij geldt ook dat kennis hebben één is, maar deze kennis bijhouden en handelen twee is: vandaar dat ik ook de stap heb gezet en nu actief ben als hulpverlener bij het Rode Kruis. Gelukkig heb ik nu een start kunnen maken met de module Evenementenhulpverlener en wie weet wat er in de toekomst nog aan cursussen bij gaat komen. 

Lees meer