Twente
Word vrijwilliger Doneer

Jonge vrijwilliger van het jaar 2023 Rijssen-Holten: Lisa ter Maat

Geplaatst op 04 januari 2024

Door: Nienke van der Harst

Op 7 december werd Lisa ter Maat aangenaam verrast door haar collega-vrijwilligers. Die hadden haar namelijk opgegeven voor de verkiezing ‘Jonge vrijwilliger van het jaar 2023 Rijssen-Holten’. Uit verschillende kandidaten werd Lisa uitverkoren. Ze ontving de prestigieuze oorkonde Jonge Vrijwilliger uit handen van de burgemeester en wethouder.

Lisa ontving de oorkonde door haar buitengewone inzet op het gebied van communicatie en het onder de aandacht brengen van het werk van het Rode Kruis. Lisa heeft niet alleen laten zien wat de organisatie doet, maar heeft ook enthousiast uitgedragen hoe waardevol en leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Eén van Lisa’s opvallende bijdragen was het aandragen van energieke ideeën om de locatie beter op de kaart te zetten. Ze heeft met succes vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd met als doel het bevorderen van teambuilding. Daarnaast heeft ze actief gezocht naar nieuwe vrijwilligers, met positief resultaat.

Naast haar inzet voor werving en teambuilding, heeft Lisa zich ook toegewijd aan het betrekken van jonge vrijwilligers. Ze heeft er niet alleen voor gezorgd dat er meer aandacht is voor deze groep, maar heeft ook het vrijwilligerswerk vanuit het oogpunt van een jongere naar buiten kunnen brengen.

Lisa kan omschreven worden als een bescheiden persoon, maar haar impact binnen het Rode Kruis is allesbehalve onopgemerkt gebleven. Haar toewijding en bijdrage aan de organisatie maken haar zonder twijfel een waardig ontvanger van deze oorkonde.

Meest recente berichten