Flevoland
Word vrijwilliger Doneer

Contactcirkel

Geplaatst op 01 januari 2022

Een Contactcirkel is een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even telefonisch contact met elkaar hebben. Reageert iemand binnen de afgesproken tijd niet? Dan alarmeert de cirkel iemand om een kijkje te nemen. Zo blijft het nooit onopgemerkt als er iets aan de hand is. Het Rode Kruis helpt om samen een contactcirkel op te zetten.

De Contactcirkel zorgt voor dagelijks telefonisch contact – op een afgesproken tijdstip, van mens tot mens. Een vrijwilliger van Rode Kruis IJsselland belt de eerste deelnemer om te horen of alles nog in orde is. Deze deelnemer belt de volgende en zo verder. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger van het Rode Kruis. Zo is de cirkel weer rond. De wetenschap dat er bij geen gehoor iemand naar het huisadres komt en indien nodig hulp inschakelt, is geruststellend. Niet alleen voor de deelnemer, maar ook voor de familie.

De Contactcirkel is er voor mensen die alleen wonen, oud en jong die behoefte hebben aan dagelijks contact. Deelname aan de Contactcirkel is, op de telefoonkosten na, gratis en verplicht je tot niets.

Meest recente berichten