Flevoland
Word vrijwilliger Doneer

Noodhulpteam

Geplaatst op 11 februari 2021

Net als in de andere Rode Kruis districten in Nederland heeft het district Flevoland zijn eigen Noodhulpteam. Het team is dag en nacht, 7 dagen in de week beschikbaar. Het Noodhulpteam richt zich bij calamiteiten, rampen of ongelukken in Flevoland op de opvang van lichtgewonde slachtoffers, zodat hulpdiensten (zoals politie, ambulance en brandweer) de handen vrij hebben om hun werk uit te voeren.

Een operationeel Noodhulpteam van het Rode Kruis bestaat uit 8 hulpverleners, die binnen uiterlijk 45 minuten op een incident-locatie aanwezig kunnen zijn. Het Rode Kruis werkt voor noodhulp samen met de Veiligheidsregio’s in Nederland, de Regionale Ambulance Voorziening, het Instituut voor Fysieke Veiligheid en de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR). De GHOR is de overheidsorganisatie die verantwoordelijk is voor de coördinatie van geneeskundige hulpverlening bij zware ongevallen en rampen. Bij een ongeval of ramp met veel slachtoffers kan de GHOR één of meer Noodhulpteams van het Rode Kruis tegelijk met de reguliere hulpdiensten oproepen.

Meer informatie en contact

Voor informatie over het Rode Kruis Noodhulpteam Flevoland kun je contact opnemen met Jan Paul de Frankrijker, Hoofd Noodhulpteam, via jdefrankrijker@rodekruis.nl

Meest recente berichten

Contactcirkel

1 januari 2022

Een Contactcirkel is een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even telefonisch contact me...

Lees meer