Fryslân
Word vrijwilliger Doneer

Noodhulp blijft nodig in Fryslân

Geplaatst op 13 mei 2022

Het Rode Kruis is de grootste vrijwillige hulpverleningsorganisatie ter wereld die zich inzet tijdens noodsituaties. Ook in Fryslân hebben veel vrijwilligers zich in de afgelopen maanden ingezet om de meest kwetsbare mensen te helpen en hulp blijft nodig.

In Nieuw Mellens wordt samen een verjaardag gevierd.

Inzet vaccinatiestraat Sneek

Begin 2021 nam de GGD Fryslân contact met ons op voor hulp in de Corona vaccinatiestraat in Sneek. Na ruim een jaar inzet van vele vrijwilligers zijn we blij dat we deze noodhulp kunnen beëindigen. Totaal hebben 205 vrijwilligers geholpen om 1.230 diensten in te vullen ter ondersteuning van de GGD.

Hulp Oekraïense vluchtelingen
Door de oorlog in Oekraïne hebben veel mensen hulp nodig. Momenteel richten wij ons op de opvang van Oekraïense vluchtelingen op verschillende locaties. We zijn gestart met ondersteuning op de locatie Heerenveen waar vluchtelingen zich melden, laten registreren en daarna naar een opvanglocatie gaan waar zij voor langere tijd kunnen verblijven. Op deze locatie was het Rode Kruis zichtbaar aanwezig met vrijwilligers op het gebied van EHBO ondersteuning en Ready2Help inzet. Ready2Help is het burgerinitiatief van het Rode Kruis voor algemene ondersteuning op het gebied van noodhulp. Tijd voor een kopje koffie/thee, iets eten en een persoonlijk gesprek is voor veel vluchtelingen het moment om even te ontspannen. Vluchtelingen weten niet waar ze naartoe gaan en zijn moe van de reis. Op dat moment zien zij een vriendelijk gezicht van het voor hun bekende Rode Kruis om hun bij te staan. Eenzelfde noodhulp is verleend in Grou, Koudum en Dokkum.

Op dit moment zijn we nog aanwezig in Leeuwarden op de locatie Nieuw Mellens. Een mini dorp van 204 bewoners. Ook tussen deze bewoners lopen Ready2Helpers die verschillende taken verrichten. Geen dag is gelijk qua bezigheden. Het ene moment is er hulp nodig om kleding te verstrekken en een ander moment om met een bewoner op pad te gaan naar een huisarts. Zo helpt het Rode Kruis met wegwijs maken in onze cultuur en maatschappij. Volgens de vrijwilligers van Ready2Help vliegt de tijd voorbij doordat er zo veel hulp nodig is en zijn de mensen ontzettend dankbaar. Naar verwachting wordt onze noodhulp op deze locatie binnenkort beëindigd.  

Meld je aan als Ready2Helper!

Wil je in de toekomst ook klaarstaan als de nood daar is?

Meld je dan hier aan als Ready2Helper

Meest recente berichten