Kennemerland
Word vrijwilliger Doneer

En ander nieuws uit Zandvoort…

Geplaatst op 08 december 2023

Er gebeurt veel in de opvang in Zandvoort! Veel bewoners vinden hun draai in het dagelijkse Nederlandse leven door werk of vrijwilligerswerk. Het helpt hen bij het invullen van hun dag en het gevoel een zinvolle bijdrage te leveren. Niet iedereen beheerst de taal, maar basale kennis van het Nederlands is vaak gelukkig voldoende om een start te kunnen maken. De woonbegeleiders en ook het Jongerenwerk in Zandvoort doen hun best om de kinderen en jongeren mee te laten doen.

Sint Maarten werd gevierd als klein feestje, uiteraard met lampionnen. De kinderen zongen dapper mee met de Sint Maarten liedjes.

Sinterklaas kwam op bezoek in het buurtcentrum èn op pakjesavond op de locatie zelf. Schoenen waren al gezet bij de zelfgebouwde schoorsteen en de kinderen vonden het fantastisch! 

Met hulp van Spaarnelanden is er ook dit jaar een grote kerstboom met lampjes op het terrein neergezet, iets wat de bewoners enorm waarderen. 

Naast verschillende uitjes die verspreid over de maanden worden aangeboden, organiseren de bewoners ook graag zelf evenementen om de buurt dichterbij te halen. De plannen en recepten voor een buurtmaaltijd op locatie liggen klaar en we kunnen niet wachten om te proeven wat voor lekkers dat op gaat leveren! 

Meest recente berichten