Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Help mee in district Brabant-Noord

Wil jij als persoon, bedrijf of organisatie iets voor kwetsbare mensen in district Brabant-Noord doen? Bekijk hieronder de mogelijkheden om het Rode Kruis in Brabant-Noord te steunen. We verlenen noodhulp bij een grote brand, helpen voorbereiden op noodsituaties, geven EHBO-cursussen en gastlessen op scholen en verzorgen Eerste Hulp bij evenementen.

Maar dit kunnen we niet zonder jouw hulp. We proberen zo goed mogelijk passende hulp te organiseren wanneer er sprake is van nood en mensen zo goed mogelijk voor te bereiden op nood.

Hoe we dit doen?

  • We werven door het hele jaar nieuwe vrijwilligers en leiden hen op met diverse opleidingen EHBO, trainingen en voorzien hen van opvallende Rode Kruis kleding.
  • We hebben diverse hulpmiddelen en verschillende vormen van vervoer die we onderhouden en vernieuwen om zo goed mogelijk hulp te bieden.
  • We verlenen EHBO op evenementen.
  • We organiseren hulp die we altijd kunnen bieden wanneer er sprake is van directe nood; voedselkaarten, veldbedden (opvang) en de contactcirkel.
  • We bieden gratis educatie aan voor organisaties en scholen om hen te onderwijzen over onderwerpen die er toe doen, zoals oorlogsrecht en voorbereiding op noodsituaties.
  • We werken met bedrijven en organisaties samen om zo goed mogelijk de nood te lokaliseren en samen hulp en/of een oplossing te bieden.
  • We organiseren EHBO trainingen binnen bedrijven, organisaties en scholen.

Geld is een van de belangrijkste manieren van hupverlening omdat we zo hulp op maat kunnen bieden en hulp kunnen organiseren waar behoefte aan is. Scan de onderstaande QR-code en schenk ons een gift. Jouw donatie wordt gebruikt voor de hulpverlening binnen district Brabant-Noord. Alvast hartelijk dank!

Maak je liever zelf geld over?

Dat kan ook, ons rekeningnummer is:
NL08RABO0142900796
t.n.v. Rode Kruis District Brabant-Noord

Wil jij ons helpen?

Bekijk onderaan wat je kunt doen om ons te helpen

Heb jij een ander leuk idee of voorstel om ons te helpen?

rode kruis vrijwilligers

Word Rode Kruis-vrijwilliger in Brabant-Noord

Steek jij graag je handen uit de mouwen voor een ander? Wil je de wereld een beetje mooier maken? En in actie komen in nood? Dat doet het Rode Kruis al ruim 150 jaar in Nederland. Met vrijwilligers. Wij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Kom in actie voor Rode Kruis in Brabant-Noord

Wij helpen bij jou in de buurt. Wil je onze hulpverlening steunen met een leuke actie? Op onze website Actie voor Rode Kruis Brabant-Noord kun jij in actie komen op de manier die het beste bij jou past. Van sportwedstrijd tot statiegeldactie. Alleen óf samen met anderen. Zo zamelen we samen geld in voor Rode Kruis Brabant-Noord.

Neem het Rode Kruis in Brabant-Noord op in je testament

Denk je erover om het Rode Kruis in jouw testament op te nemen? En heb jij vragen over hoe je dat moet regelen? Bestel dan gratis het 5-stappen informatieboekje over nalaten aan het Rode Kruis of neem direct contact met ons op.

akrodekruis2

Scoor voor je Club-actie Rode Kruis district Brabant-Noord

Wil jij het Rode Kruis district Brabant-Noord financieel steunen? Wil jij je lokale ondernemers ondersteunen door lokaal te kopen? Met minimale inspanning? Het hele jaar door? Ja? Doe dan mee met Scoor voor je Club!

rode kruis vrijwilliger helpt meisje na een aardbeving

Word vriend van het Rode Kruis in Brabant-Noord

De Vrienden van het Rode Kruis is een groeiend netwerk van betrokken ondernemers die corporate social responsibility en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben. U bent al Vriend vanaf 200 euro per maand.

Haal het Rode Kruis de klas in

Lesmateriaal, gastlessen, films of activiteiten; het Rode Kruis haal je eenvoudig in de klas met ons gratis lesaanbod! Samen vergroten we in Brabant-Noord de zelfredzaamheid, hulpbereidheid en bewustwording van noden in de wereld bij jouw leerlingen en studenten.

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Vergroot je EHBO-kennis met een cursus in Brabant-Noord

Wil jij leren hoe je EHBO verleent? Volg nu een EHBO-cursus bij jou in de buurt. Bekijk alle EHBO-cursussen van het Rode Kruis Brabant-Noord.