Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis afdeling Noordoost-Brabant

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Noordoost-Brabant

Rode Kruis-locatie Noordoost-Brabant

In tijden van nood staat niemand alleen voor. Dat is wat we als Rode Kruis nastreven. Al 160 jaar. Bij jou in de buurt doen we dat door mensen voor te bereiden op noodsituaties en hen in geval van nood te helpen. We bieden medische hulp bij o.a. de competitiewedstrijden van Top Oss, Legends of Rock Tribute en het Springkussenfestival. Onze zeven grondbeginselen, waaronder menslievendheid en neutraliteit, zijn daarbij onze leidraad. Want als je hulp nodig hebt, wat is er dan fijner dan te weten dat je op Rode Kruis-vrijwilligers in Noordoost-Brabant kunt rekenen?

Vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis

Wil je betekenisvol vrijwilligerswerk doen, maar weet je niet precies wat? Ben je een paar uurtjes per week beschikbaar of zoek je iets voor enkele dagen per maand? Houd je van logistiek werk, geef je graag les of wil je liever eerste hulp verlenen? Bij ons kun je terecht voor allerlei soorten vrijwilligerswerk. We gaan graag met je in gesprek om te kijken wat jij voor het Rode Kruis locatie Noordoost-Brabant kunt betekenen. Ook als er op het moment geen geschikte vacature beschikbaar is. Kijk bij onze vacatures.

Evenementenhulpverlening in de regio

Organiseer je een evenement in de omgeving van Noordoost-Brabant en heb je evenementenhulpverleners nodig? Wij bieden een volledig pakket van EHBO-diensten volgens de Veldnorm Evenementenzorg aan. We doen dat tegen een scherpe prijs, vrijgesteld van btw. Vul het contactformulier in.

EHBO-cursus volgen

Wil je ook levens redden? Het Rode Kruis locatie Noordoost-Brabant biedt EHBO-cursussen aan waarmee je de nodige vaardigheden opdoet om in geval van nood adequaat te handelen. Of het nu gaat om een ongeval thuis of op je werk, een verkeersongeluk, een hartstilstand of ander medisch noodgeval; met onze cursussen ben je voorbereid op elke situatie. Neem een kijkje in het uitgebreide cursusaanbod.

Heb je een andere vraag?

Als je een andere vraag hebt, vul dan het contactformulier in.

Contact Rode Kruis Noordoost-Brabant

Vrijwilliger worden in Noordoost-Brabant?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Noordoost-Brabant?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling Noordoost-Brabant

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Noordoost-Brabant

Mensen die zich in een risicogevoelige situatie bevinden zijn extra kwetsbaar. Met onze activiteiten willen we de zelfredzaamheid van deze mensen bevorderen. Om mensen langer veilig thuis te laten wonen geven we voorlichting over het gebruik van hulpmiddelen thuis en op straat. Op themabijeenkomsten vertelt bijvoorbeeld een wijkagent, huisarts, brandweerman of een EHBO-instructeur over waarop men moet letten en hoe je soms met simpele hulpmiddelen kunt voorkomen dat je slachtoffer wordt van criminaliteit, oplichting, maar ook van onderkoeling / oververhitting en verkeerd gebruik van hulpmiddelen.

Vrijwilligers van Rode Kruis locatie Noordoost-Brabant bieden ook hulp door het organiseren van activiteiten voor ouderen en jongeren en bieden hulp aan mensen met een beperking, chronische zieken en mensen in een sociaal isolement. We helpen kwetsbare mensen hun sociale leven te verbreden met activiteiten zoals soosbijeenkomsten, koffie-inloop, dagtochten-uitstapjes en contactcirkels.

Ook op scholen treft u onze vrijwilligers aan, die daar de kinderen de eerste beginselen van de EHBO bijbrengen (EHBO op maat). Zij kunnen hierdoor hun steentje bijdragen in situaties waarin dat gewenst is, zoals op school, thuis en of sportclubs.

Dit doet het Rode Kruis in Noordoost-Brabant

Bike-Team

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met…

Lees meer
Rode kruis Brabant-Noord logistiek

Logistiek

Zonder een goede logistiek is er geen hulpverlening mogelijk. Niet altijd even zichtbaar maar onmisb…

Lees meer

Voedselhulp

Een natuurramp, een oorlog, een pandemie, overlijden van je partner, verhoging van maandelijkse last…

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Noordoost-Brabant

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Noordoost-Brabant

rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Noordoost-Brabant

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Noordoost-Brabant

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Noordoost-Brabant

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Noordoost-Brabant organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen