Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Goed Voorbereid

Geplaatst op 03 januari 2021

Om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland zich weet te redden bij een noodsituatie, geeft het Rode Kruis voorlichting en training. Ook in jouw regio. Met verschillende activiteiten zorgen we ervoor dat mensen weten welke risico’s er zijn, hoe zij problemen voorkomen en wat zij moeten doen als het mis gaat. Zo zorgen we met elkaar voor ieders veiligheid.

Workshop Goed voorbereid

De interactieve workshop ‘Goed Voorbereid’ behandelt veelvoorkomende risico’s in de directe leefomgeving. Deelnemers worden bewust gemaakt van de risico’s die zij zelf kunnen lopen en leren welke maatregelen zij kunnen nemen. Na deze workshop weten ze hoe ze voor hun eigen veiligheid zorgen in geval van nood, en hoe zij anderen kunnen helpen.

Contactcirkel

Een contactcirkel bestaat uit een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even (telefonisch) contact met elkaar hebben. Reageert iemand binnen de afgesproken tijd niet? Dan alarmeert de cirkel iemand om een kijkje te nemen. Zo blijft het nooit onopgemerkt als er iets aan de hand is. Het Rode Kruis helpt om samen een contactcirkel op te zetten.

Meest recente berichten