Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Goed Voorbereid

Geplaatst op 03 januari 2021

Weet jij wat je moet doen bij een grote ramp of een persoonlijke noodsituatie? Je hoopt natuurlijk dat het nooit gebeurt, maar ook jij kunt in een noodsituatie terechtkomen. Dan is het wel zo fijn als je weet wat je moet doen. Het Rode Kruis geeft voorlichting zodat mensen zichzelf en anderen kunnen helpen in geval van nood, hoe zij problemen voorkomen en wat zij moeten doen als het mis gaat. Zo zorgen we met en voor elkaar voor ieders veiligheid.

Ben jij Goed voorbereid? Bekijk het filmpje

EHBO en meer: Lees het artikel

Maak je persoonlijk noodplan Ben jij goed voorbereid?
Download de gratis EHBO-app van het Rode Kruis – altijd instructies en begeleiding op zak in noodsituaties.

Workshop Goed voorbereid

Ben jij Goed voorbereid op Noodsituaties?
Het Rode Kruis district Brabant-Noord organiseert interessante workshop, genaamd ‘Goed voorbereid’, met als doel mensen voor te bereiden op kleine en grote noodsituaties in en om huis. Denk bijvoorbeeld aan extreem weer, brand, overstromingen, ontruiming, personenalarmering, vallen en babbeltrucs.

Hoe bereid jij je goed voor?
Tijdens de interactieve workshop ‘Goed voorbereid’ wordt geleerd hoe veel voorkomende risico’s in de directe leefomgeving voorkomen kunnen worden. Gedurende 1,5 uur geeft een vrijwilliger handige tips en uitleg. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid, het vergroten van risicobewustzijn en het aanleren van vaardigheden. De workshop kan aangepast worden op de organisatie / doelgroep / leeftijd en onderwerp. Ook kan de workshop in verschillende vormen worden gegeven zoals in de vorm van een bingo, groepsgesprek, presentatie, evacuatiespel of een pub quiz.

Heb je interesse?
Neem contact met ons op via het contactformulier.
Je zou deze workshop ook goed kunnen combineren met een bezoek van de brandweer of politie.

Contactcirkel

Ook de contactcirkel is een manier van voorbereiding op noodsituaties. Een contactcirkel bestaat uit een groep mensen die op elkaar letten door elke dag even (telefonisch) contact met elkaar hebben. Reageert iemand binnen de afgesproken tijd niet? Dan alarmeert de cirkel iemand om een kijkje te nemen. Zo blijft het nooit onopgemerkt als er iets aan de hand is.
Meer weten over de contactcirkel? Klik HIER

Samenwerken met het Rode Kruis

Om ervoor te zorgen dat iedereen in Nederland zich weet te redden bij een noodsituatie, geven wij voorlichtingen en trainingen.
Zo kun je ons bijvoorbeeld in de klas halen of organisatie, geven EHBO-cursussen binnen onze locaties of kunnen deze organiseren voor een groep op een locatie naar keuze, maar we sluiten ook graag aan bij markten of evenementen om informatie te geven.

Je hoopt natuurlijk dat je nooit in een noodsituatie beland maar het kan iedereen overkomen..

De voordelen van samenwerken:

  • Waarom alleen als het samen kan? Door samen te werken bereiken we veel meer mensen en vergroten we het gevoel van veiligheid.
  • onze activiteiten hebben een sterk preventief karakter en zijn gericht op het voorkomen van problemen, want voorkomen is beter dan genezen.
  • elke activiteit kan aangepast worden zodat deze volledig aansluit op de doelgroep en situatie.
  • focus op het opbouwen van een netwerk zodat samenwerken in de toekomst meer vanzelfsprekend is.
  • lage kosten doordat we geweldige mensen in ons district hebben die zich vrijwilliger willen inzetten.


Wil je graag met ons samenwerken en kijken naar onmogelijkheden?
Neem contact met ons op via het contactformulier of direct via 085-0645749

Het programma ‘Goed Voorbereid’ zoekt vrijwilligers!

Lijkt het jou leuk om mensen te leren hoe zij zich moeten voorbereiden op nood? Wil jij deel zijn van een erg leuk en gezellig district en ‘goed voorbereid’ bekend maken in heel Brabant-Noord? Ben je leergierig en enthousiast?

Bekijk onze vacatures of neem direct met ons contact op via het contactformulier om jou toekomst als vrijwilliger ‘goed voorbereid’ in district Brabant-Noord, te bespreken.


Hopelijk tot ziens in district Brabant-Noord

Meest recente berichten