Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Onze hulp in Brabant-Noord

Zowel landelijk als in district Brabant-Noord houden we ons aan vier beloftes: we zijn er voor iedereen in nood, we weten waar de nood is of dreigt en wie er kwetsbaar voor is, we bieden passende hulp en we bieden niet alle hulp direct persé zelf aan. In samenwerking met onze omgeving proberen we noden in ons district te signaleren en hierop in te spelen. Met gebruik van onze programma’s organiseren we hulpverlening die aansluit bij hulpvragen waar nood bij komt kijken. We werken vanuit de zeven basislevensbehoeften en dit zijn ook de benamingen waar onze programma’s onder vallen: medische zorg, onderdak, menswaardig veilig plek en voedsel en water.

In alle gevallen streven we naar het bieden van kortdurende passende hulp om nood te voorkomen of mensen uit nood te helpen. We pakken geen individuele hulpvragen op maar proberen in te springen op noden waar veel mensen bij betrokken zijn. In onze programma’s maken wij geen verschil tussen de hulpvragers, wij zijn er voor ieder die onze hulp nodig heeft.

Help ons helpen en word vrijwilliger!

Wilt u EHBO ondersteuning bij uw evenement?

Wie in Nederland direct hulp nodig heeft, kan rekenen op het Rode Kruis. Ruim twintig duizend vrijwilligers staan dag en nacht paraat. We helpen bij het evacueren van slachtoffers, bieden medische ondersteuning en doen er alles aan om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties.

Bekijk al onze hulp in Nederland

Duizenden vrijwilligers staan in Nederland voor je klaar om te helpen