Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Onze hulp in Brabant-Noord

De vrijwilligers van het Rode Kruis in district Brabant-Noord staan voor je klaar, zodat niemand in tijden van nood alleen staat. Van coronacrisis en marathons… tot overstromingen en voedselpakketten. Dag én nacht paraat in district Brabant-Noord en heel Nederland. Om zoveel mogelijk mensen te helpen. De vrijwilligers van het Rode Kruis in district Brabant-Noord staan voor jou klaar. De hulpverlening die we bieden is breed, we spelen zo goed mogelijk in op de noden die spelen en de hulpvragen die we binnenkrijgen. Dit doen we met ruim 250 vrijwilligers die actief zijn in Brabant-Noord.

We zijn dichterbij dan je denkt

 • Je kan ons noodhulpteam tegenkomen bij grote of kleine calamiteiten, zoals bij een brand, overstroming of explosie. Of als je plotseling je huis uit moet omdat er een gaslek is gevonden.
  De vrijwilligers van het team Bevolkingszorg klaar om iedereen op te vangen.
 • Van een carnavalsoptocht met honderd deelnemers, een voetbalwedstrijd tot een groot festival met tienduizend bezoekers. Wij bieden al jaren professionele EHBO en medische zorg in district Brabant-Noord.
 • Vaak wordt het belang van goede voorbereiding pas duidelijk als het te laat is. Van extreme hitte en wateroverlast tot het verlenen van EHBO bij een ongeluk.
  Met de juiste handelingen voorkom je erger. Onze vrijwilligers verzorgen workshops en geven EHBO-cursussen op scholen, in organisaties en van kleine tot grote bijeenkomsten.
  Dit doen we zodat mensen voorbereid zijn op eventuele noodsituaties.
 • Een natuurramp, een oorlog, een pandemie, ook dan kun je onze inzet verwachten. We kijken naar de noden en bieden passende hulp, zoals: psychosociale hulp, EHBO en medische zorg, voedsel, water en opvang.
 • Daarnaast blijven en zijn we altijd in gesprek met de veiligheidsregio, gemeentes en organisaties voor het voorkomen, signaleren van verborgen noden en leed en het organiseren van passende hulp.

Wil je op de hoogte blijven van wat er speelt en wat we doen in district Brabant-Noord? Lees onze nieuwsberichten of volg ons op onze sociale mediakanalen, links zijn te vinden onderaan de pagina.

Wilt u EHBO ondersteuning bij uw evenement?

Bike-Team

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met…

Lees meer
Rode kruis Brabant-Noord logistiek

Logistiek

Zonder een goede logistiek is er geen hulpverlening mogelijk. Niet altijd even zichtbaar maar onmisb…

Lees meer

Voedselhulp

Een natuurramp, een oorlog, een pandemie, overlijden van je partner, verhoging van maandelijkse last…

Lees meer

Wie in Nederland direct hulp nodig heeft, kan rekenen op het Rode Kruis. Duizenden vrijwilligers staan dag en nacht paraat. We helpen bij het evacueren van slachtoffers, bieden medische ondersteuning en doen er alles aan om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties.