Afdeling Meierijstad Boxtel Boekel

Rode Kruis afdeling Meierijstad Boxtel Boekel

Toen de gemeentelijke fusie Veghel, Schijndel en Sint Oedenrode een feit was en er in de afdeling Boxtel-Liempde bestuurlijke opvolgingsproblemen bleken te bestaan is na intensief overleg met alle partijen besloten om een nieuwe afdeling van het Rode Kruis het licht te laten zien met de naam: afdeling Meierijstad+Boxtel+Boekel van het Nederlandse Rode Kruis, afgekort afd. MBB van het NRK. In januari 2017 is deze afdeling officieel van start gegaan.

De voormalige Afdeling Veghel e.o. van het Nederlandse Rode Kruis is in 1945 na het beëindigen van de Tweede Wereldoorlog opgericht. Met “omstreken” werden de kerkdorpen bedoeld, bijvoorbeeld de gemeente Boekel. Rond dezelfde tijd zagen ook de voormalige afdelingen Boxtel-Liempde en Sint-Oedenrode het licht.

Sinds de fusie van de afdeling Veghel e.o. met de afdelingen Sint-Oedenrode en Boxtel-Liempde per 1 januari 2017 bedienen we een groot werkgebied. Dit bestaat uit de gemeenten Meierijstad, Boxtel, Boekel en een gedeelte van de gemeente Bernheze. In totaal omvat ons werkgebied de volgende 24 plaatsen en/of kerkdorpen:

Bekijk alle gemeenten

Gemeente Meierijstad 
Veghel
Zijtaart
Mariaheide
Erp
Eerde
Boerdonk
Keldonk
Schijndel
Wijbosch
Sint Oedenrode
Nijnsel
Boskant
Olland

Gemeente Boekel
Boekel
Venhorst
Huize padua

Gemeente Boxtel
Boxtel
Liempde
Lennisheuvel
Gemonde

Gemeente Bernheze
Heeswijk Dinther
Vorstenbosch
Loosbroek

Locatiemanager: Fred Tijssen

Contact

085-0645749

  Contactformulier

Postadres
Postbus 458
5600 AL Veghel

Bezoekadres Veghel
Evertsenstraat 9
5463 HM Veghel

Bezoekadres Boxtel
Jan Kruijsenstraat 13A
5281 JL Boxtel

Vrijwilliger worden?