Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

EHBO tijdens kindervakantieweek Veghel in Hout

Geplaatst op 23 augustus 2023

Het Rode Kruis district Brabant-Noord speelt een essentiële rol in de medische hulpverlening tijdens Veghel in Hout. Dit is een kindervakantieweek voor kinderen van vijf t/m dertien jaar. De hoofdactiviteit van deze week is het bouwen van een hut waarin de kinderen mogen blijven slapen. Onze Evenementenhulpverleners zetten zich in om de gezondheid en veiligheid van de deelnemende kinderen te waarborgen. Hiermee dragen zij eraan bij dat deze laatste week van de zomervakantie voor maar liefst 1.000 kinderen soepel verloopt.

De medische hulpverlening was divers en omvatte een scala aan situaties. Van het plakken van pleisters op kleine schrammen tot het zorgvuldig verzorgen van schaafwonden en het verwijderen van vervelende splinters, onze Evenementenhulpverleners stonden in de EHBO-post paraat om te helpen. Ook blaren, een veelvoorkomend ongemak tijdens actieve dagen, werden met zorg behandeld zodat de kinderen ongehinderd konden blijven genieten van hun tijd op het bouwdorp.

Een van de opmerkelijke voorvallen was een kind dat een hamer op zijn hoofd had gekregen. Gelukkig meldde hij zich bij de EHBO-post. Daar kreeg hij een coldpack op zijn hoofd om de pijn te verzachten. Ook hebben onze Evenementenhulpverleners speciale anti-pijn-snoepjes die heel snel helpen! Verder waren er gevallen van verstuikingen en een situatie waarbij een spijker dwars door een schoen in de voet was gegaan. Hierbij handelden de Evenementenhulpverleners kundig, wat de pijn verlichtte en verdere complicaties werden voorkomen. De vakantieweek duurt nog tot en met vrijdag.

Wil jij ook als hulpverlener op pad en iedereen die hulp nodig heeft voorzien van eerste hulp?

Organiseer jij een evenement en heb je EHBO’ers nodig? Neem contact op met het Rode Kruis district Brabant-Noord.

Meest recente berichten