Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

‘Als vrijwilliger kom je op veel plekken backstage’

Geplaatst op 11 mei 2023

Met de zomer in aantocht is het festivalseizoen weer van start gegaan, op tal van evenementen kom je Rode Kruis-vrijwilligers tegen. Hoe is dat eigenlijk?

Op het Bevrijdingsfestival in Den Haag stond een hele ploeg EHV’ers, teamleiders en centralisten klaar ‘voor het geval dat’. We spraken met vrijwilliger Guusje Eggen over wat dit werk voor haar betekent.

Al 17 jaar is Guusje actief voor het Rode Kruis, via Eijsden en Maastricht belandde ze 11 jaar geleden in Den Haag. Waarom ze het zo lang volhoudt bij het Rode Kruis? “Het is heel leuk om op evenementen hulpverlener te zijn, om te zorgen dat mensen een leuke dag hebben”. Maar er is meer dat haar aantrekt: “Er zijn heel veel verschillende taken mogelijk bij het Rode Kruis, je kunt verschillende functies doen en zo kun je het altijd leuk houden!”

Rode Kruis EHV aan het werk - Bevrijdingsfestival Hen Haag
Rode Kruis aan het werk – Bevrijdingsfestival Hen Haag

Bij het Bevrijdingsfestival staat ze als centralist van de Verbindingsdienst, maar ze wordt ook ingezet als Teamleider of ‘gewoon in het veld’, als EHV’er (Evenementenhulpverlener). “Zolang de hulpverlening maar goed loopt en de vrijwilligers met z’n allen een leuke dienst hebben,” zegt Guusje.

Bevrijdingsfestival podium en Rode Kruis tent
Bevrijdingsfestival Den Haag en het Rode Kruis

Backstage?

Als vrijwilliger kom je backstage, je komt artiesten tegen en komt op plekken waar je normaal niet komt. Maar natuurlijk loop je ook in het veld of op straat voor mensen die hulp nodig hebben. Voordat je als hulpverlener op evenementen staat, krijg je eerst een opleiding van het Rode Kruis: EHBO, EHV, en trainingen om goed het werk aan te kunnen. Meld je aan en word Evenementenhulpverlener.

Vacatures

Er is plek voor nog veel meer nieuwe vrijwilligers, aanmelden kan via onze website. Reageer op een van de vacatures en wie weet loop jij volgend jaar ook backstage rond en kom je een BN’er tegen!

We zoeken ook Locatie Coördinatoren, een Hoofd Bevolkingszorg en Communicatie coördinatoren.

Meest recente berichten

Vrijwilligers gezocht Rode Kruis Haaglanden

Vrijwilligheid

21 april 2024

De zeven grondbeginselen van het Rode Kruis Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfd...

Lees meer