Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

EHBO voor iedereen

Geplaatst op 16 september 2021

Rode Kruisers in hart en nieren zijn EHBO-instructeurs Ferdie en Daniëlle. Zij zijn vrijwilliger bij het Rode Kruis, naast hun baan in de zorg en bij de brandweer en verzorgen EHBO-les aan ongedocumenteerde migranten, van de Filipijnse gemeenschap in de Marthakerk, Den Haag.

De cursisten leren hoe zij eerste hulp moeten verlenen aan een ander, maar ook aan zichzelf. De Nederlandse/Engelse taal is soms een belemmering in het uitleggen van hoe een reanimatie werkt. Of hoe je het alarmnummer 112 belt. Maar, met een beetje goede wil en gebaren komt de groep een heel eind.

Dit is niet de laatste keer dat deze EHBO-lessen door Ferdie en Daniëlle verzorgd worden. Bijna elke week zijn zij te vinden op steeds andere locaties in Den Haag. Hun cursisten bestaan voornamelijk uit ongedocumenteerde migranten, voor wie het vaak lastig is om cursussen als deze te volgen. Het Rode Kruis district Haaglanden biedt deze groep mensen hulp, zodat ook zij weten wat te doen in een noodgeval. Naast voedselhulp in de coronatijd en deze cursussen helpt het Rode Kruis hen ook bij het opsporen van familieleden in oorlogsgebied of moeilijk toegankelijke landen.

VorigeVolgende1234

Fotografie: Jörgen van ’t Wel

Meest recente berichten

Vrijwilligers gezocht Rode Kruis Haaglanden

Vrijwilligheid

21 april 2024

De zeven grondbeginselen van het Rode Kruis Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfd...

Lees meer