Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

Harm Goossens nieuwe algemeen directeur Nederlandse Rode Kruis

Geplaatst op 06 juli 2023

Harm Goossens wordt per 1 september 2023 algemeen directeur en dagelijks bestuurder van het Nederlandse Rode Kruis. Hij volgt daarmee Marieke van Schaik op, die vijf jaar lang aan het roer stond van de hulporganisatie. Goossens was eerder directeur bij Unilever. Goossens (1964) studeerde bedrijfskunde in Groningen en vervulde verschillende rollen bij Unilever in Zuid-Afrika, Turkije, Polen, Nederland en Engeland. Hij was onder meer verantwoordelijk voor het duurzaamheidsbeleid van Unilever wereldwijd.

Goossens is getrouwd en heeft drie zonen. Goossens kijkt ernaar uit om te beginnen: “Het Rode Kruis is een wereldwijde beweging, die met hulp van talloze vrijwilligers echt het verschil maakt in de wereld. Ik ben vereerd dat ik in de komende jaren leiding mag geven aan deze prachtige organisatie in Nederland en deze humanitaire organisatie verder mag helpen.”

“Ik ben vereerd komende jaren leiding te mogen geven”

Heleen Kersten, bestuursvoorzitter van het Rode Kruis: “Door de coronacrisis, de crisisnoodopvang en de voedselhulp is het Rode Kruis ook in Nederland steeds zichtbaarder geworden. Met Harm krijgen we een enorm gemotiveerde en gedreven directeur, die het Rode Kruis na intensieve jaren rust kan brengen. Wij hebben hem leren kennen als zeer betrokken en benaderbaar voor medewerkers en vrijwilligers: een goede combinatie om zo verder te gaan op de weg die Marieke van Schaik met het Rode Kruis is ingeslagen en ons meerjarenplan te realiseren. We zien uit naar zijn komst en de schat van ervaring die hij meebrengt, die voor het Rode Kruis de komende jaren van grote waarde zal zijn.”

Ook de ondernemingsraad is positief over de benoeming van Harm Goossens. Voorzitter Michiel Jurgens: “Tijdens ons gesprek kwam zijn mensgerichtheid, passie en gedrevenheid om impact te maken met het Nederlandse Rode Kruis duidelijk naar voren. Vanwege zijn deskundigheid en gedeelde inzichten hebben wij er vertrouwen in dat hij ons verder gaat inspireren om onze missie als hulpverleningsorganisatie te realiseren.”

Jan van den Bos, voormalig topambtenaar bij verschillende ministeries, neemt het directeurschap tot de komst van Harm Goossens ad interim waar. De ledenraad van het Nederlandse Rode Kruis geeft in augustus goedkeuring aan deze benoeming.

Welkom

Namens het Rode Kruis district Haaglanden wensen we de nieuwe Rode Kruis-directeur Harm Goossens heel veel werkgeluk en succes!

Meest recente berichten

Vrijwilligers gezocht Rode Kruis Haaglanden

Vrijwilligheid

21 april 2024

De zeven grondbeginselen van het Rode Kruis Overal ter wereld handelt het Rode Kruis volgens dezelfd...

Lees meer