Haaglanden
Word vrijwilliger Doneer

Vrijwilligersportret: Petra Kramer bij het Rode Kruis

Geplaatst op 12 juli 2021

“Later is allang begonnen”

Al jaren helpt Petra Kramer mee als Rode Kruis-vrijwilliger op het gebied van communicatie. Achter de schermen, want in de spotlight vindt ze een beetje spannend. Ze is de steun en toeverlaat voor de vrijwilligers en collega’s in alle zaken rondom Rode Kruis-content, de website en social media kanalen. Wat drijft Petra in haar vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis? Lees het hele interview door Rode Kruis-verslaggever Quinten Cieremans.

Video door Jörgen van ’t Wel | Dwarsganger

Petra in het kort:

Creatief, sociaal, ik ben dol op verre reizen én fotoboeken maken. Ik vind het leuk om plekken te ontdekken die voor anderen nog on-ontdekt zijn.

Wat is je rol bij het Rode Kruis Haaglanden?

Waar word ik blij van, waar wil ik mij ontwikkelen en waar kan ik mijn creativiteit kwijt? Communicatie en websites; dat is het gebied waar ik een steentje wil bijdragen; op die manier ben ik bij het Rode Kruis terecht gekomen. Ongeveer zes jaar geleden ben ik begonnen als contentmanager en samen met Susan Veninga verantwoordelijk voor de content van de website en alle uitingen die wij plaatsen voor het Rode Kruis Haaglanden. Met Susan ben ik een hecht team. Soms kunnen we elkaar heel scherp houden en erg kritisch zijn maar dat mag ook juist in dit werk. Daarnaast ben ik nu druk bezig om het jaarverslag af te maken.

Waarom is die Rode Kruis-content zo belangrijk?

Ik vind het enorm belangrijk dat de content van onze site aanspreekt. Dat onze Rode Kruis-vrijwilligers zichtbaar zijn in het district. Wat doen zij, welke hulp verlenen zij, wat doet dat met hen?

De website is het visitekaartje van het Rode Kruis Haaglanden. Pakkende, lekker lezende teksten en inhoudelijk een interessant verhaal; met de juiste beelden die daarbij passen voor de volledigheid.

Ik hoor een Pietje Precies..

Ja, ik ben een behoorlijke perfectionist en stel hoge eisen aan mijzelf. Natuurlijk maak ik ook wel eens fouten, ook al letten wij goed op wat we plaatsen, das menselijk.

Als je iets zou mogen veranderen in het district Haaglanden, wat zou dat zijn?

Er wonen veel buitenlandse mensen in Haaglanden, mijn wens zou zijn om een Engelstalige versie te maken. Ik ben erg trots op de website zoals hij nu staat. Ik zou doorgaan op deze voet en nog meer zichtbaar maken.  Ik denk dat er veel hulp geboden wordt door onze vrijwilligers die nu nog niet zichtbaar is. En dat mensen die dringend hulp nodig hebben ons nog beter kunnen vinden.

Vrijwilligersportret: Petra Kramer bij het Rode Kruis

Welk dier staat ‘voor’ jou?

Een kruising tussen een leeuw (mijn sterrenbeeld) en een octopus. De leeuw is onlosmakelijk met mij verbonden, daar komt mijn drive vandaan. De octopus bedenkt oplossingen, wil iedereen graag helpen en houdt acht projecten tegelijk in de lucht én een gezin.

Wat vind je het leukst aan je rol bij het Rode Kruis?

Ik mag hier mijzelf zijn en mijn bijdrage leveren. Ik weet dat mijn werk en mijn mening serieus genomen wordt. Ook het ‘bijdragen aan iets voor een ander’ speelt een belangrijke rol in mijn leven.

Jouw valkuil?

Soms doe ik teveel en eis teveel van mijzelf. Soms loop ik mijzelf voorbij door hulp aan te bieden aan een ander en moet ik wel rekening houden met een medische geschiedenis voor mijzelf.

Jouw persoonlijke lijfspreuk, die jou drijft?

Later is allang begonnen van het Klein Orkest. Ik geef dat motto mee aan mijn kinderen en aan iedereen die het horen wil. Ik houd veel van songteksten en Nederlandse liedjes. Je moet niet altijd op safe spelen, Zo ben ik met de kinderen naar Nieuw Zeeland geweest en in Zuid-Afrika om ‘mijn leeuwin’ te zien, dat was een schitterend avontuur, daar ben ik erg trots op.

Leef in het NU, maak je minder zorgen over de toekomst.

Later is allang begonnen,

En vandaag komt nooit meer terug.

Quinten Cieremans

Rode Kruis-vrijwilliger Quinten Cieremans schrijft over Rode Kruisers in actie, namens het Rode Kruis district Haaglanden.

Meest recente berichten