Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Goed Voorbereid

Geplaatst op 23 december 2021

Kwetsbare inwoners van Hollands-Midden die zichzelf minder goed kunnen redden of niemand hebben om op terug te vallen wanneer dat nodig is, kunnen ook bij het Rode Kruis terecht. Onze vrijwilligers helpen met het versterken van het sociale netwerk, het doorbreken van een sociaal isolement, het vergroten van risicobewustzijn en de zelfredzaamheid. Dit is een overzicht van de activiteiten.

Heldin

Heldin is een cursus van 6 ochtenden waarin wordt gewerkt het zelfvertrouwen van vrouwen, zodat zij kunnen en durven reageren bij persoonlijke noodsituaties. Ken je vrouwen die sterker willen staan aan de hand van EHBO? Neem dan contact met ons op. Wij werken graag samen met lokale partners om deze cursus te organiseren.

Contactcirkel

De Contactcirkel zorgt voor dagelijks contact. Iedere dag, op een met de deelnemers afgesproken tijdstip, is er even contact van mens tot mens. Een vrijwilliger van Rode Kruis Hollands Midden belt de eerste deelnemer om te horen of alles nog in orde is. Deze deelnemer belt de volgende en zo verder. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger van het Rode Kruis. Zo is de cirkel weer rond. De wetenschap dat er bij geen gehoor iemand naar het huisadres komt en indien nodig hulp inschakelt is geruststellend. Niet alleen voor de deelnemer, maar ook voor de familie.

De Contactcirkel is er voor alleenwonenden, oud en jong die behoefte hebben aan dagelijks contact. Deelname aan de Contactcirkel is gratis, op de telefoonkosten na en verplicht u tot niets.

Neem contact op voor één van bovenstaande activiteiten via goedvoorbereid.hollandsmidden@rodekruis.nl.

Meest recente berichten