Hollands Midden
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis afdeling Bodegraven

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Bodegraven

Rode Kruis Bodegraven

De eerste afdeling in Bodegraven ontstond in 1914, maar dit had geen lang leven beschoren. In 1934 is de huidige afdeling (toen Rode Kruis Bodegraven – Zwammerdam genoemd) opgericht door arts S. Beye. Er werd gestart met een EHBO-groep maar al snel sloot men zich aan bij het Rode Kruis. Dr. Beye was niet alleen colonnecommandant maar ook voorzitter. Later is het voorzitterschap overgenomen door Dhr. H.E. La Gro. Na ruim 25 jaar heeft hij zijn voorzitterschap overgedragen aan zijn zoon. Een leuk feit is dat onze afdeling in het begin de grootste van Nederland was!

In de oorlog heeft de afdeling een belangrijke rol gespeeld in de hulp aan inwoners en vluchtelingen. Er werd medische hulp geboden en praktische ondersteuning gegeven. Met gevaar voor eigen leven zette de colonne zich in voor slachtoffers. Ook werd er een bloedtransfusiedienst gefaciliteerd en werden slachtoffers in concentratiekampen bezocht.

In 1948 is onze afdeling eerste geworden in de landelijke wedstrijden, zeker niet onbelangrijk om te benoemen!

In 1953 werd het korps ingezet bij het verlenen van hulp tijdens de watersnoodramp die Zuid-Holland en Zeeland had getroffen. Lees hier een passage uit ‘De Kroniek’, waarin verslag werd gedaan over de hulpverlening van het korps.

In 1960 betrok de afdeling een verbouwde gymzaal van de school in de kerkstraat. In hetzelfde jaar werd een Jeugd-EHBOploeg opgericht die onder leiding stond van Mw. Stolwijk. In 1989 werd het huidige gebouw aan de Koninginneweg betrokken.

In 1987 werd Mw. A. Rodenburg commandant van de afdeling Rode Kruis Bodegraven e.o. Zij was één van de eerste vrouwelijke commandanten die geen arts, maar verpleegkundige was. Zij nam als zodanig deel aan de landelijke vergaderingen. In 1994 ontving zij een erkenning voor haar verdiensten van toenmalig staatssecretaris Erica Terpstra. In 2017 heeft zij haar taken overgedragen aan Mw. R. van Dijk.

Contact Rode Kruis Bodegraven

Vrijwilliger worden in Bodegraven?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Bodegraven?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis afdeling Bodegraven

rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Bodegraven

Het Rode Kruis, je hebt er vast eerder van gehoord. Een bekende internationale hulporganisatie. Naast deze hulp wereldwijd, staan we ook in Nederland paraat om te helpen. Heb je ons nodig? Wij staan voor je klaar. Doen we dat alleen? Nee. Ruim 21.000 vrijwilligers in heel Nederland helpen je als je in nood bent. Als er een grote brand, ongeluk of overstroming is. Maar ook als je blaren loopt bij de Vierdaagse. Of als je door je enkel gaat bij een hardloopevent. Wij zijn er voor je. Op ons mag je een beroep doen. Altijd.

Ook Rode Kruis afdeling Bodegraven staat altijd voor je klaar. De vrijwilligers zijn actief in evenementenhulpverlening, bevolkingszorg en het noodhulpteam. Daarnaast organiseren we EHBO-avonden en reanimatiecursussen. Klik op de links hieronder om meer informatie te krijgen over onze werkzaamheden.

Bent je op zoek naar EHBO voor op je evenement? Neem dan via deze pagina contact met ons op.

Dit doet het Rode Kruis in Bodegraven

voorlichter Educatie

Haal het Rode Kruis in de klas

Het Rode Kruis Hollands-Midden verzorgt gastlessen en voorlichtingen op scholen. We behandelen diverse thema’s zoals eerste hulp, hulpbereidheid, noodhulp, natuurrampen, maar ook oorlogen en bijbehorende regels.

Lees meer
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Bodegraven

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Bodegraven

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Bodegraven

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Bodegraven

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Bodegraven

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Bodegraven organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen