Cursus EHBO

EHBO

EHBO cursussen en opleidingen

Het Rode Kruis in Kerkrade geeft op verschillende locaties in de regio EHBO-cursussen. Je kunt daarbij kiezen voor een snelcursus EHBO om de zeven meest voorkomende letsels te leren verzorgen. Ook kun je kiezen voor een aparte cursus Reanimeren inclusief gebruik van AED. Of deze onderdelen combineren in de “Basis EHBO & Reanimatie” cursus. Wil je ook weten wat je moet doen bij bewusteloosheid, verslikking, brandwonden of een beroerte? Volg dan de uitgebreide EHBO cursus.

Het Rode Kruis heeft geen winstoogmerk. Met de opbrengst van de EHBO-cursussen van het Rode Kruis Kerkrade worden andere activiteiten van het Rode Kruis in de afdeling gefinancierd. Je helpt dus niet alleen anderen door eerste hulp bij ongevallen te verlenen maar maakt bijvoorbeeld ook activiteiten voor mensen met een sociaal zwak netwerk in en om Kerkrade mogelijk.

Je hoeft bij ons geen examen te doen. De cursusleider laat je veel oefenen en vervolgens word je getoetst aan de hand van de vaardigheden die je tijdens de cursus geleerd hebt. Dit scheelt examenstress en kost je minder tijd.

Je EHBO cursus wordt vaak door de zorgverzekeraar vergoed of gedeeltelijk vergoed.

(Eu)regionaal opleidingscentrum

Door de unieke grensligging ligt Kerkrade op steenworpafstand van het Duitse Herzogenrath en Aken. Samenwerken met het Deutsches Rotes Kreus en met het Belgische Rode Kruis heeft dan ook veel voordelen voor onze afdeling. De nut en noodzaak zien we vooral tijdens de hulpverlening en tijdens grensoverschrijdende oefeningen.

Bezoekers laten zich niet door een landsgrens of door een taal tegenhouden. Steeds meer mensen bezoeken evenementen en activiteiten over de grens. Denk bijvoorbeeld aan het grote aantal buitenlandse bezoekers in Kerkrade bij bijvoorbeeld stoffenmarkten, braderieën, festivals, sportevenementen en carnaval. Als toppunt van multiculturele bezoeken is in Kerkrade het vierjaarlijkse Wereldmuziek Concours (WMC) aan te wijzen, maar denk bijvoorbeeld ook aan Roda JC Kerkrade, Castle of Love, PinkPop en vele andere evenementen.

Ook aan de andere kant van de grens zijn steeds meer Nederlanders te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Öcher Bend (kermis in Aken), het CHIO (internationaal ruitersportevenement), Alemannia Aachen (voetbal), de Vasteloavend (carnaval) en vele andere evenementen en activiteiten. Als euregionaal georiënteerde Rode Kruisafdeling spelen wij samen met onze Duitse en Belgische collega’s in op de unieke behoefte die hier in de euregio leeft.

Niet alleen de taal is anders, maar (medische) kwalificaties tussen de verschillende landen is geheel verschillend. Als afdeling slaan we bewust een brug tussen de drie landen en zorgen voor een optimale samenwerking en aanvulling op elkaars dienstverlening. Met grote trots heeft afdeling Kerkrade zich ontwikkelt als euregionaal opleidingscentrum waarbij onze vrijwilligers profiteren van een veelheid aan opleidingen en trainingen.

Ook voor organisaties en niet-vrijwilligers bieden wij een ruim aanbod aan opleidingen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende EHBO-, reanimatie- en AED-cursussen. Wilt u hierover meer informatie? Informeer gerust naar de mogelijkheden en stel gerust uw vraag via het contactformulier.Contact

7,6mln.

ongevallen per jaar in Nederland