Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Hoe het Rode Kruis in Zuid-Limburg je helpt

Vrijwilligers in Zuid-Limburg komen in actie als je je huis uit moet door een overstroming of verlenen hulp als je gewond bent geraakt bij een festival. Maar werken ook preventief. Door het geven van EHBO-cursussen of mensen voor te bereiden op nood.

Met 10 Rode Kruis locaties in Zuid-Limburg is er altijd iemand bij je in de buurt. Om je te helpen als je dat nodig hebt. Via onze lokale aanwezigheid leveren we een actieve bijdrage aan het versterken van de gemeenschap in Zuid-Limburg. Zodat de mensen die daarin leven zichzelf en anderen kunnen helpen. Op basis van respect en hulpbereidheid

Ter plaatse in tijden van nood
Het Rode Kruis is een noodhulporganisatie. Ook in Zuid-Limburg staan we klaar om te helpen als het misgaat. Bij kleine en grote calamiteiten komt ons Noodhulpteam in actie. Bijvoorbeeld bij een brand, overstroming of explosie. Of als je plotseling je huis uit moet omdat er een gaslek is gevonden. Dan staan vrijwilligers van team Bevolkingszorg klaar om jou en je buren op te vangen.

Hulpverlening op evenementen
Van een carnavalsoptocht met honderd deelnemers tot een groot festival met tienduizenden bezoekers. Hulpverlening op een evenement vraagt om maatwerk: wij bieden de juiste oplossing. Als organisator wil je dat bezoekers en deelnemers zich veilig voelen. Wij dragen hier graag aan bij door het verzorgen van professionele EHBO en medische zorg conform de Veldnorm Evenementenzorg.

Ben jij Goed Voorbereid?
Vaak wordt het belang van goede voorbereiding pas duidelijk als het te laat is. Van extreme hitte en wateroverlast tot het verlenen van EHBO bij een ongeluk. Met de juiste handelingen voorkom je erger. Onze vrijwilligers verzorgen workshops en geven EHBO-cursussen. Zodat jij Goed Voorbereid bent op een eventuele noodsituatie.

Wilt u EHBO ondersteuning bij uw evenement?

rode kruis vrijwilligers medisch team op een evenement

Noodhulp

Het Rode Kruis biedt na een ramp of grootschalige calamiteit op verschillende manieren hulp om de ge…

Lees meer

Wie in Nederland direct hulp nodig heeft, kan rekenen op het Rode Kruis. Ruim twintig duizend vrijwilligers staan dag en nacht paraat. We helpen bij het evacueren van slachtoffers, bieden medische ondersteuning en doen er alles aan om kwetsbare mensen beter voor te bereiden op noodsituaties.