Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Goed Voorbereid

Geplaatst op 28 april 2021

Wees voorbereid op kleine of grote noodsituaties

Kun je jezelf minder goed redden of heb je niemand om op terug te vallen, wanneer dat nodig is? Dan kun je bij het Rode Kruis Zuid-Limburg terecht.​ Onze vrijwilligers helpen met het versterken van het sociale netwerk, het doorbreken van een sociaal isolement, het vergroten van risicobewustzijn en de zelfredzaamheid.

Goed voorbereid

Weet wat je moet doen

Nederland is een veilig land, de kans op een ramp is gelukkig niet heel groot. Toch is het verstandig om je voor te bereiden op een eventuele noodsituatie, zoals wateroverlast of een evacuatie na een gasexplosie.

Noodsituaties kunnen zich ook dichter bij huis voordoen. Wie bel je als je door extreme kou niet meer naar buiten kunt? Of als je je sleutels kwijt bent? Wat doe je als er brand uitbreekt? Als je weet wat je moet doen, ben je veiliger. Persoonlijke noodsituaties kunnen je leven ingrijpend veranderen. Daarom helpt het Rode Kruis jou graag om je goed voor te bereiden op verschillende noodsituaties.

Hoe bereid jij je goed voor?

Leer tijdens de workshop ‘Goed Voorbereid’ hoe je veelvoorkomende risico’s in jouw directe leefomgeving voorkomt. Je krijgt handige tips en uitleg hoe je deze kunt toepassen. Zo zorgen we met en voor elkaar voor onze veiligheid.

Ken je mensen die verminderd zelfredzaam zijn, of kun je zelf wel wat tips en adviezen over veiligheid in en om jouw huis gebruiken? Neem dan contact met ons op.

Workshop “Risico’s in en om het huis”

Met een groep van ongeveer 15 deelnemers zitten we om tafel in een ‘huiskamersfeer’. Er komt een aantal vaste onderwerpen aan bod, maar we gaan vooral het gesprek aan met mensen. De workshop van Rode Kruis Maastricht, Meerssen en Mergelland behandelt onderwerpen als: ‘Wat te doen in geval van een noodsituatie bij u thuis?’. Bijvoorbeeld in het geval van brand, stroom- of gasuitval, inbraak of andere kleine ongelukken.

Uitnodiging: Rode Kruis / Wijkverpleging Envida

Weet jij wat je moet doen in noodsituaties? Denk aan brand, stroomuitval of kleine ongelukken in en om het huis. Het Rode Kruis geeft op dinsdag 2 juli 2019 van 14.00 tot 16.00 uur tips en adviezen om goed voorbereid te zijn.

De wijkverpleegkundige van Envida is aanwezig voor al je vragen op het gebied van zorg. Je bent van harte welkom op in onze stadstuin aan de  Cortenstraat 7 voor een gezellige ontmoeting met onze medewerkers en buurtgenoten.
Graag tot dan!

Envida en Rode Kruis nodigen je van harte uit.

Vrijwilligers gezocht!

Wij hebben de ambitie om onze activiteiten op het gebied van “Goed Voorbereid” uit te bouwen. Hiervoor zoeken we nog vrijwilligers. Interesse? Laat het ons weten!

Contactcirkel

In Brussum e.o. zorgt de Contactcirkel voor dagelijks contact. Iedere dag op een afgesproken tijdstip is er even telefonisch contact met de deelnemers, van mens tot mens. Een vrijwilliger van een Rode Kruis afdeling in Zuid-Limburg belt de eerste deelnemer om te horen of alles nog in orde is. Deze deelnemer belt de volgende en zo verder. De laatste deelnemer belt de vrijwilliger van het Rode Kruis. Zo is de cirkel weer rond. De wetenschap dat er bij geen gehoor iemand naar het huisadres komt en indien nodig hulp inschakelt, is geruststellend. Niet alleen voor de deelnemer, maar ook voor de familie.

De Contactcirkel is er voor mensen die alleen wonen, oud en jong die behoefte hebben aan dagelijks contact. Deelname aan de Contactcirkel is, op de telefoonkosten na, gratis en verplicht u tot niets.

Meest recente berichten

Zalenverhuur

28 januari 2021

Rode Kruis Maastricht, Meerssen, Mergelland is gevestigd aan de Cortenstraat, op loopafstand van een...

Lees meer
rode kruis vrijwilligers medisch team op een evenement

Noodhulp

22 februari 2017

Het Rode Kruis biedt na een ramp of grootschalige calamiteit op verschillende manieren hulp om de ge...

Lees meer