Brabant-Noord
Word vrijwilliger Doneer

Stille armoede in ’s Hertogenbosch

Geplaatst op 05 januari 2023

Quiet Den Bosch verbindt members, sponsoren en supporters in de regio. Samen armoede verzachten door elkaar te versterken. Zij geloven dat een samenleving steviger, gezonder en rijker wordt als ze zorgen dat iedereen meetelt, ertoe doet. Dat geeft eigenwaarde en daardoor kracht om te leven in plaats van te overleven. Quiet werft lokale sponsors om onze members om beurten iets aan te bieden wat zij normaal gesproken niet kunnen betalen: van een tweedehands fiets tot een etentje, van een knipbeurt tot kaartjes voor een voorstelling of voetbalwedstrijd. Daarnaast geven zij mensen de kans om hun talenten te (her)ontdekken en in te zetten, bijvoorbeeld als vrijwilliger: goed voor hun zelfvertrouwen én voor de mensen die ze daarmee helpen.

Stille armoede in ’s Hertogenbosch

Eind 2022 kregen wij de vraag vanuit Quiet ’s Hertogenbosch of we konden ondersteunen bij nood die gelokaliseerd werd.
Er waren veel alleenstaande ouders met jonge kinderen die zich inschreven als member van Quiet.
De nood die naar voren kwam is dat de doelgroep niet voldoende te besteden had om te voldoen aan de eerste levensbehoefte van de kinderen.
Dit mede door de hoge rekeningen van de energie.

Tijdelijke ondersteuning
Het Rode Kruis district Brabant-Noord heeft kunnen helpen bij deze directe nood door het tijdelijk aanbieden van ETOS-bonnen voor de aankoop van voeding, kleding (luiers) maar ook zonnebrand, kindershampoo, tandenborstels, vitaminen, huidverzorging, EHBO-middelen enzovoorts. De reacties waren erg mooi en bijzonder.

Samenwerken werkt

EHBO-cursussen
Naast het ondersteunen bij deze nood, hebben we ook een aantal EHBO-cursussen gratis kunnen aanbieden voor de members die graag een cursus wilden doen maar niet konden betalen.

Quiet vraagt structureel aandacht voor de armoede in Nederland.
Via de ‘armoedeglossy’ Quiet 500, presentaties, nieuwsbrieven, lezingen, de actuele website, social-mediakanalen en artikelen en reportages in (samenwerking met) relevante media. 
Meer weten? Homepage – QuietMeest recente berichten