Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Sluit je aan bij Rode Kruis locatie Barneveld

Leer EHBO en reanimeren met een EHBO-cursus

Rode Kruis EHBO’ers op jouw evenement

Neem contact op met Rode Kruis Barneveld

Rode Kruis in Barneveld

Na het 150-jarig jubileum van het landelijke Rode Kruis in 2017, was de locatie Barneveld in 2020 aan de beurt. Al 150 jaar staan tientallen vrijwilligers klaar om te helpen.

Op 19 juli 1867 was de oprichting van het Nederlandse Rode Kruis een feit. Koning Willem III tekende in Apeldoorn het Koninklijk Besluit tot oprichting van eene Nederlandsche vereeniging tot het verleenen van hulp aan zieke en gewonde krijgslieden in tijd van oorlog, hetzij Nederland er al dan niet in betrokken is’; het Nederlandse Rode Kruis. Vier jaar daarvoor was het Internationale Rode Kruis opgericht door de Zwitserse bankier Henry Dunant. In 1859 was hij getuige van een veldslag bij het Italiaanse plaatsje Solferino waar 40.000 slachtoffers op het slagveld achterbleven zonder medische hulp. Dunant kon dit niet aanzien en richtte met deze herinnering in het achterhoofd het Internationale Rode Kruis op.

In 1870 werd het Rode Kruis in Barneveld opgericht. De vrijwilligers van locatie Barneveld hebben in die 150 jaar vele honderden mensen in nood kunnen helpen. Tijdens de treinkaping in 1977 bij het dorp De Punt verleende het Rode Kruis hulp aan gegijzelden. De hulporganisatie zorgde voor voedsel voor de inzittenden die twintig dagen werden gegijzeld. Maar ook bij de aanslag in Apeldoorn heeft locatie Barneveld een steentje bijgedragen.

Contact Rode Kruis Barneveld

Vrijwilliger worden in Barneveld?

Bekijk alle vacatures

EHBO-cursussen volgen in Barneveld?

Bekijk het cursusaanbod

Nieuws van Rode Kruis locatie Barneveld

Geen berichten gevonden
rode kruis vrijwilligers helpen bij een hardloop evenement

Dit doen we in Barneveld

Vrijwilligers van het Rode Kruis staan klaar om te helpen als dat nodig is. Je komt ons tegen, in de omgeving maar ook in de rest van Nederland, bij kleine en grote evenementen waar we al jaren de EHBO verzorgen. Met Reanimatie- en EHBO-cursussen stellen we zoveel mogelijk mensen in staat om hun medemens in noodsituaties te helpen. Wij zijn er voor de meest kwetsbaren in onze samenleving, bijvoorbeeld door mensen te helpen zich goed voor te bereiden op noodsituaties zodat zij zich sterker en veiliger voelen.

Dit doet het Rode Kruis in Barneveld

Geen berichten gevonden
rode kruis vrijwilliger helpt in een corona teststraat

Evenementen van het Rode Kruis in Barneveld

Evenementen en cursusdata van Rode Kruis Barneveld

Geen evenementen gevonden.
rode kruis vrijwilligers bij een evenement

Word vrijwilliger bij Rode Kruis Barneveld

Op zoek naar vrijwilligerswerk bij jou om de hoek? Het Rode Kruis kan niet zonder vrijwilligers en is dus op zoek naar jou! Vind een vacature die bij je past en sluit je bij ons aan.

Vacatures van Rode Kruis Barneveld

ehbo cursus reanimeren en aed op een pop rode kruis

Volg een EHBO-cursus bij Rode Kruis Barneveld

Vind jij het belangrijk dat je jouw kind, buurvrouw of collega kunt helpen bij een ongeval? Met EHBO-kennis weet jij wat je moet doen. Volg daarom EHBO-cursus bij jou in de buurt en leer hoe je kleine en grote letsels behandelt.

Al in een paar uur leer je de theorie en belangrijkste vaardigheden van EHBO. Na afloop heb jij de kennis en het vertrouwen om mogelijk levensreddende hulp te bieden in geval van nood. Rode Kruis Barneveld organiseert het hele jaar door verschillende EHBO-cursussen in de regio. Bekijk ons cursusaanbod en meld je aan voor de EHBO-cursus die bij je past.

Bekijk EHBO-cursussen