Help jij het Rode Kruis helpen?

Het aantal coronabesmettingen neemt weer razendsnel toe. Bij het Rode Kruis zien we daarom ook het aantal hulpvragen in Noord Holland weer snel oplopen. Hulpvragen van de veiligheidsregio’s, GGD’s, ziekenhuizen, zorginstellingen en ook individuele hulpvragers. Zie je het Rode Kruis, dan zie je hulp. En om die hulp te kunnen bieden zijn we nu op zoek naar kanjers die de handen uit de mouwen willen steken. Woon je in Noord Holland en heb je een paar uur vrij of kun je een paar uur vrijmaken om te helpen, meld je dan bij het Rode Kruis!

Meer informatie over deze vrijwilligersinzet

We zijn vooral op zoek naar:

Chauffeurs en bijrijders
Ambulancediensten lopen over en dus nemen we een aantal niet-medische ritten over. Jouw werkzaamheden bestaan hoofdzakelijk uit het ophalen, begeleiden en afleveren van personen die begeleid vervoer nodig hebben met speciale aandacht voor comfort. Het vervoer kan zittend – met een rolstoel – of liggend zijn. Je levert mensen niet alleen maar af, maar begeleid hem of haar ook tijdens diens afspraak in ziekenhuis, bij de arts of andere (medische) afspraak. Je zorgt voor reiniging en desinfectie van het voertuig na elke rit conform de protocollen van het Rode Kruis. Dit vervoer bieden wij 7 dagen in de week en 24 uur per dag in een dienstrooster aan. Chauffeurs hebben een opleiding van ongeveer 6 dagdelen nodig voor de EHBO+ en vervoersopleiding.

Ondersteuning zorg
Personeelstekort en uitval door ziekte stijgen snel in de zorg. Als ondersteuner zorg help je in zorginstellingen bij het ontvangen en verwijzen van ambulance medewerkers, patiënten en gasten, ophalen en wegbrengen van laboratorium testen en medicatie. Je kunt ook worden ingezet om licht huishoudelijke taken te doen waarmee je het verplegend personeel ontlast, zoals het rondbrengen van maaltijden of schenken van koffie en thee.

Planner / centralist / administratieve ondersteuning
Als planner en administratieve ondersteuner zorg je ervoor dat vrijwilligers weten wanneer ze zijn ingeroosterd en waar en wanneer zij verwacht worden. Je draagt ook zorg voor de communicatie en planning rondom de (online) trainingen die moeten worden georganiseerd. Voor het ondersteunend vervoer is er een gezamenlijke meldkamer voor de regio Noord Holland die de ritten inplant. Als centralist neem je, nadat je bent ingewerkt, (vanuit huis) vervoersaanvragen aan en zorg je dat de ritten worden ingepland.

Algemeen hulpverlener / psychosociale opvang
Je bent de oren en ogen van het Rode Kruis, je belt hulpvragers om zicht te krijgen op de situatie, geeft advies en zorgt er voor dat praktische hulp wordt ingezet. Daarnaast draag je – in overleg – ook zorg voor verwijzingen naar bijvoorbeeld het sociaal wijkteam. Je wordt getraind in het geven van psychosociale eerste hulp.

Herken jij je in een van deze rollen?

Ben je flexibel zijn en sta je stevig in je schoenen? Ben je minimaal 4 uur per week beschikbaar voor de komende weken? Vind jij het mooi om een belangrijke bijdrage te leveren aan de corona-bestrijding terwijl je met je collega-vrijwilligers je schouders eronder zet? Meld je dan snel aan om een werkelijk nuttige bijdrage te leveren aan het belangrijke werk van het Rode Kruis in Kennemerland, Noord-Holland Noord, Zaanstreek en Amsterdam Amstelland.

Je werkt in een enthousiast team van collega vrijwilligers. Natuurlijk vergoeden we je reis- en onkosten, en ben je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd. Ook verzorgt het Rode Kruis cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie.

Het Rode Kruis is er voor iedereen in tijden van nood. Het coronavirus is te vergelijken met een humanitaire noodsituatie zoals we die meestal in het buitenland zien en niet vaak in Nederland. Help jij ook mee?

Heb je vragen?

Neem dan contact op via werving.nhn@rodekruis.nl.