Gelderland
Word vrijwilliger Doneer

Wat zou jij doen? Rode Kruis gastlessen

Geplaatst op 31 oktober 2023

Op verzoek van een middelbare school voor mavo, havo en vwo in Warnsveld gaf het Rode Kruis maar liefst 56 lessen. Alle mentorklassen – in totaal meer dan duizend leerlingen – kregen een gastles ‘Hero of Humanity’ of ‘Humanity Game’. Hero of Humanity gaat over de kracht van keuzes. Zou je iemand wel of niet helpen? Wat zou je kunnen doen? De Humanity Game is een spel waarbij je met je team in de huid kruipt van een noodhulporganisatie. Een geweldige samenwerking tussen de educatieteams van Gelderland en Overijssel. 

Het Rode Kruis heeft een netwerk van 410 educatievrijwilligers die samen bijna duizend gastlessen gaven in 2022. Toppers waren: EHBO-skills voor jou (348 gastlessen), Humanitair Oorlogsrecht (221 keer gegeven), 90 keer de les rondom de pleisterrace, Hero of Humanity 77 keer en de Humanity Game is 73 keer gespeeld.

Het afgelopen schooljaar draaiden de educatieteams van het Rode Kruis weer op volle toeren. En dat kwam terug in de cijfers. Rode Kruis gastdocenten stonden uren voor de klas, mochten veel nieuwe gastdocenten verwelkomen en duizenden leerlingen en studenten maakten kennis met de organisatie. Klik hier voor meer informatie in de oktobereditie van het online magazine Henry+.

Naast de gastdocenten zijn er educatiecoördinatoren. Zij onderhouden de contacten met de onderwijsinstellingen en werven nieuwe scholen. Wil je weten wat de educatievrijwilligers allemaal doen? Bekijk dan deze video. Enthousiast geworden? Er zijn vaak openstaande vacatures – klik hier om naar de vacaturepagina te gaan.

Meest recente berichten