IJsselland
Word vrijwilliger Doneer

Biketeam

Geplaatst op 01 januari 2024

Soms vinden evenementen plaats in zo’n uitgestrekt terrein, dat snelle hulp alleen mogelijk is met een fiets. Of het nu gaat om een wandelevenement, fietstocht of hardloopwedstrijd in het bos of in de stad, onze speciaal opgeleide bikers zijn altijd snel ter plaatse.

Met vergunning door de mensenmenigte

Evenementenhulpverleners met een speciale opleiding en met ontheffing mogen door een mensenmasse fietsen om hulp te verlenen. Op goed uitgeruste ATB’s, of mountainbikes, zijn ze snel bij een slachtoffer.

Dat is vooral handig als het evenement zich over een groot gebied uitstrekt. Daarbij gaat het niet alleen om een wandelevenement of fietstocht in bos of stad. Want ook bij grote evenementen, zoals de Zwarte Cross, zijn bikers sneller over een veld dan een hulpverlener te voet of met een caddy of auto.

Ben jij fanatiek fietser en wil je helpen?

Biker-zijn vereist een speciale mentaliteit. Niet alleen is fitheid nodig, maar ook gedegen kennis van EHBO en verbindingsmiddelen zoals een mobilofoon. Je bent vaak als eerste ter plaatse en soms duurt het even voordat professionele hulpdiensten arriveren. Binnen het Rode Kruis vormen bikers een hecht team en zijn er veel extra cursussen mogelijk.

Heb jij de goede mentaliteit om te helpen en ben je gek op mountainbiken? Neem dan contact met ons op.

Meest recente berichten

rode kruis ehbo vrijwilliger helpt gewonde man

Noodhulp in de regio IJsselland

1 januari 2024

Ons Noodhulpteam komt onmiddellijk snel in actie bij een ramp, ongeluk of aanslag. Op de plek des onheils helpen ze (licht)gewonde slachtoffers. Zo ondersteunen ze de overige hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer.

Lees meer
rode kruis ehbo vrijwilliger bij sportevenement

Eerstehulp­verlening

1 januari 2024

We leveren eerste hulp en medische zorg bij talrijke evenementen. Daarmee hebben we jarenlange ervaring. Belangrijk is, dat we hiermee onze vaardigheden op peil houden, zodat we snel inzetbaar zijn bij rampen en crises.

Lees meer
Vluchtelingen

Hulpverlening aan vluchtelingen

1 januari 2024

Rode Kruis IJsselland staat klaar om te zorgen voor menswaardige opvang voor mensen op de vlucht. Regelmatig worden vrijwilligers ingezet, bijvoorbeeld als gastheer/gastvrouw of voor het verlenen van EHBO.

Lees meer