Zuid-Limburg
Word vrijwilliger Doneer

Rode Kruis zoekt nieuwe vrijwilligers

Geplaatst op 27 januari 2024

Het Rode Kruis is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen bijdragen aan de veiligheid en het welzijn van bezoekers tijdens evenementen zoals Pinkpop, de Zwarte Cross, de Nijmeegse 4Daagse, Bospop, en de concerten van André Rieu.

Met meer dan 5.000 vrijwilligers die vorig jaar op meer dan 4.500 evenementen actief waren, speelt het Rode Kruis een cruciale rol bij het verlenen van eerste hulp. De hulporganisatie biedt een gratis uitgebreide EHBO-cursus aan voor alle nieuwe vrijwilligers. In ruil daarvoor worden zij gevraagd om minimaal vier uur per maand beschikbaar te zijn als hulpverlener.

Het Rode Kruis gaat extra vrijwilligers opleiden, zodat zij voorbereid zijn op de drukke evenementenzomer. Naast het verlenen van eerste hulp bij evenementen, kunnen vrijwilligers ook bijdragen aan (crisis)noodopvang voor mensen op de vlucht.

Wil jij ook impact maken in jouw buurt? Meld je aan voor een online informatiesessie via deze link en start binnen 3 maanden als vrijwilliger bij het Rode Kruis

Meest recente berichten